Nro 5-2014
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Ikaalisten Kylpylä, allasosasto, Ti-Ti Nallen perhesauna, hoito-osasto, ravintola Charmant, Ravintola Rondo, tanssit, ryhmäliikunta, Voimametsä, hyvinvointikeskus, kurssit, aktiviteetit, luennot, Ti-Ti Nallen talo


Vierailu Rantasipi Ikaalisten Kylpylässä saa hyvälle tuulelle. Kuva: Ikaalisten Kylpylä

Iloa ja intoa Ikaalisista

Ikaalisten Kylpylä on yksi Suomen rakastetuimmista kylpylöistä.


  Rantasipi Ikaalisten Kylpylä on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin keskus, jonka laajasta tarjonnasta voi jokainen valita itselleen sopivan hyvänolon paketin hoitoineen ja aktiviteetteineen. Tekemistä riittää kaikenikäisille niin sisällä kuin ulkona.

  Kylpylä sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kyrösjärven rannalla, Tampereelta Vaasaan johtavan valtatien varrella. Tampereelta matka kestää vain reilun puoli tuntia.

Uudistuksia Kylpylässä

  Rantasipi Ikaalisten Kylpylän aluejohtaja Titta-Liina Gustafsson kertoo, että kesällä 2014 tehdyssä remontissa uusittiin kylpyläosaston asiakastilat, saunat ja kahvila.

  – Miesten puolella on nyt perinteisen saunan lisäksi korpiteemalla rakennettu erikoissauna, johon on haettu savusaunamaista tunnelmaa, Gustafsson kuvailee. Naisille on tehty suomalaisen saunan lisäksi ylellinen vaalean harmaa sauna, johon ihanan tunnelman luovat dSign Vertti Kivi & Co:n upea kiuas sekä taustalla soiva rentouttava musiikki. Erityisen innostunut aluejohtaja on kuitenkin Ti-Ti Nalle -perhesaunasta, johon pääsee allasosastolta. Saunan lempeässä lämmössä lapsetkin malttavat lämmitellä kunnolla, kun samalla saa katsoa Ti-Ti Nallen seikkailuja näyttöruudulta.  Allasosaston trooppinen lämpö on miellyttävä, ja lihaksiaan voi rentouttaa joko pääaltaan hierovissa vesipisteissä tai porealtaissa. Tehoa uintiin saa vastavirta-altaassa, ja vauhdin hurmaa tarjoaa 58-metrinen liukumäki.Talvellakin avoinna olevassa lämpimässä ulkoaltaassa voi vaikkapa ihailla yllä avautuvaa tähtitaivasta. Allasosasto sai uudistusten yhteydessä värivalot, jotka vaihtuessaan luovat tunnelmallisia sävyjä niin veden alle kuin päälle.

Hoitoja ja hemmottelua

   Kylpylän hoito-osastolta on saatavana rentouttavia ja hemmottelevia hoitoja, kuten erilaisia kasvo-, käsi- ja jalkahoitoja, klassista hierontaa ja erikoishierontoja. Tarjolla on myös kosmetologi- ja kampaamopalveluita. Kauneuskeskuksen erikoismyymälästä saa laadukkaitten tuotteiden lisäksi asiantuntevaa opastusta kauneudenhoitoon.

  Kylpyläpäivän kruunaa tunnelmallinen illallinen á la carte -ravintola Charmantissa tai vaikkapa makoisa pizza lapsiperheiden suosimassa Ravintola Rondossa. Iltaa voi jatkaa tanssin parissa, onhan kylpylä kuuluisa laajasta viihdetarjonnastaan. Tansseja on melkein joka päivä – ja usein vielä tähtiartistien tahtiin.

Voimaa luonnosta

  Kylpylän ohjelmassa on monipuolinen kattaus ohjattua ryhmäliikuntaa, ja omatoimiseen liikuntaankin saa mukavasti vaihtelua Kylpylän vuokravälineillä. Kesäisin lenkille voi lähteä esimerkiksi rullaluistimilla tai polkupyörällä, ja järvelle pääsee soutuveneellä, suurkanootilla, intiaanikanootilla tai vaikkapa SUP-laudalla. Lumisina talvina luonnossa voi joko tarpoa lumikengillä tai sivakoida suksilla. Kylpylässä on tiloja ja välineitä myös erilaisten pallopelien harrastamiseen.

  Yksi Ikaalisten Kylpylän tärkeistä vahvuuksista on ympäröivä luonto Kyrösjärvineen. Levollinen maisema on omiaan luomaan mielenrauhaa. Metsien hyvinvointivaikutuksia käsittelevään tutkimustietoon pääsee tutustumaan Suomen ensimmäisessä, hyvinvointia edistävässä Voimametsässä, joka sijaitsee myös Kylpylän alueella. Voimapolun varrella on metsän ja ympäristön kokemiseen ja havainnoimiseen liittyviä harjoite- ja informaatiotauluja.

Uutta virtaa kurssilta

  Ikaalisten Kylpylän hyvinvointikeskus tarjoaa niin työyhteisöille, ryhmille kuin yksittäisille kuntoutusasiakkaille monipuolisia kuntoutuspalveluja, joita on toteuttamassa moniammatillinen, osaava henkilökunta. Tarjontaan kuuluvat muun muassa kuntoremontti- ja TYKY-kurssit. Hyvinvointikeskuksen palvelut on tarkoitettu sekä työssä oleville että työelämästä jo poisjääneille.

  Ryhmille voidaan suunnitella omia tilaisuuksia ja tapahtumia, jotka räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti. Gustafssonin mukaan yhteistyö lähialueen muiden yrittäjien kanssa on tiivistä, joten mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin on lähes rajattomasti, nokipannukahveista mönkijäsafareihin ja hevosvaljakosta golfkursseihin.

  Ryhmien ohjelmaan on saatavana myös mielenkiintoisia luentoja hyvinvointiin ja terveyteen liittyvistä aiheista. Nykyajan kiireisessä elämänrytmissä yksi ajankohtainen aihe on Mindfullness, eli tietoinen hyväksyvä läsnäolo, sekä tässä hetkessä eläminen. Luentojen lisäksi ohjelmaan voidaan sisällyttää sekä fyysistä että henkistä kuntoa kartoittavia testejä, joiden avulla analysoidaan kokonaisvaltaisesti asiakkaan vointia.

Lasten oma Ti-Ti Nalle

  Lapsiperheillekin Ikaalisten Kylpylässä on paljon tekemistä. Allasosastolla pienet lapset viihtyvät omassa altaassaan vesileikkien parissa, ja kesäaikaan pulikoimaan pääsee myös läheisellä uimarannalla. Lisäksi Kylpylän alueella sijaitsee suuren suosion saavuttanut Ti-Ti Nallen Talo, joka on avoinna lauantaisin sekä kesäisin ja koulujen loma-aikoina. Isossa hirsitalossa on 15 teemoitettua toiminnallista huonetta, jossa pääsee kokeilemaan ja oppimaan monenlaisia asioita ja taitoja.


Ti-Ti Nallen talo asukkaineen. Kuva: Fotostudio Lindell
  Talossa pystyy liikkumaan myös pyörätuolin ja lastenvaunujen kanssa – inva-hissin ansiosta jopa yläkertaan. Talon pihalla on kesäisin kotieläimiä sekä erilaista toimintaa, joten nallejen seurassa vierähtää helposti kokonainen päivä.

www.ikaalistenkylpyla.fiTekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »