Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie,Turku, kauppakeskus, Skanssi, ostos, ruokailu, ekologisuus, perhe

Kuninkaantie


Skanssin isot lasialueet myös katossa antavat paljon luonnonvaloa. Kuvat: Kauppakeskus Skanssi.

Skanssi – ostoksia ja elämyksiä Turussa

Kauppakeskus Skanssi tarjoaa lifestylen, pukeutumisen ja muodin ystäville yli 90 erikoisliikettä ja monipuolisen kattauksen ravintolapalveluja. Lapsiperheet otetaan erityisesti huomioon.


  Arkkitehtuuristaan kiitosta saaneessa talossa on paljon ikkunapintaa, ja auringonsäteet valaisevat ja lämmittävät mukavasti. Vihreistä arvoistaan ylpeä keskus panostaa myös aurinkoenergiaan ja kierrätykseen. 

Skanssi kuin pieni kaupunki 

  Kauppakeskus Skanssi on kuin viehättävä oma pieni kaupunkinsa vain neljän kilometrin päässä Turun keskustasta. Turku–Helsinki-moottoritien varrella, erinomaisten liikenneyhteyksien päässä sijaitsevaan Skanssiin onkin helppo tulla. 

Kauppakeskuksen arkkitehtuuri viehättää silmää.   – Rakentamisessa on yhdistetty italialaista kalkkikiveä, laattaa, tiiltä ja puuta. Isot lasialueet myös katossa antavat paljon luonnonvaloa ja aurinkoisella ilmalla sisätiloissa kelpaa paistatella päivää, maalailee markkinointipäällikkö Tiina Mikkola

  Skanssin kauppakeskus on saanut vuosien varrella seurakseen monia piipahtamisen arvoisia naapureita. 85 hehtaarin alueella voi kauppakeskusvierailun yhteydessä poiketa vaikkapa Gigantissa tai Plantagenissa. Aivan vieressä sijaitsee myös seikkailupuisto Flowpark

Trendejä ja herkkuja joka makuun 

  Muodin ja pukeutumisen keskittymä tarjoaa paljon tunnettuja brändejä. Myös lapset on otettu erityisen kattavin valikoimin huomioon. 

  Lähes sadan erikoisliikkeen kirjo lupaa paljon katseltavaa kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin alueelta. Vapaa-aika ja urheilu sekä koti ja sisustaminen ovat myös hyvin esillä. 

  Ansaitut herkutteluhetket sujuvat mutkattomasti, sillä 14 erilaista ravintolaa ja kahvilaa tarjoilevat perinteistä suomalaista ruokaa, kiinalaista, salaatteja, leivoksia, italialaisia jäätelöitä, hampurilaisia… 

Ympäristöarvot kohdallaan 

   Skanssissa on otettu ympäristöasiat aidosti huomioon jo rakennusvaiheesta asti. 

  – Skanssi on Euroopan ensimmäinen kauppakeskus, jolle puolueeton kansainvälinen U.S. Green Building Council on myöntänyt sekä rakentamisen että toiminnan aikaisen LEED-ympäristöluokituksen. Voimme siis rehellisin mielin toivottaa asiakkaat meille vihreille ostoksille, iloitsee Tiina Mikkola. 

  Skanssi haluaa olla ekologisena esimerkkinä muille suomalaisille kauppakeskuksille. Kestävää kehitystä tukevat myös aurinkopaneelit, joiden energialla valaistaan mainoskilvet. Kattotasanteelta löytyy talon harvinaisuus: mehiläispesät. 

  – Mehiläiset viihtyvät hyvin ja tuottavat hunajaa. Pesiä lisätään ja kevään korvalla lapsivieraat pääsevät osallistumaan mehiläispesien maalaustalkoisiin. 

Lapsiperheiden mieleen 

  Skanssi on panostanut esteettömyyteen, ja käytävillä onkin helppo liikkua pyörätuolilla ja lastenvaunujen kanssa.   Viihtyisä ja turvallinen lasten leikkipaikka tarjoaa vanhemmille mukavia nojatuoleja, joissa voi hengähtää ja seurata jälkikasvun touhuja. Hyvin varustellut lastenhoitohuoneet ovat omiaan vaikkapa imettämiseen, lasten ruokailuun ja vaipanvaihtoon. 


Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »