Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Paimio, Kotileipomo Tanniset, piparkakut, kahvila, 7 veljestä

Kuninkaantie


Kotileipomo Tannisten leipomon yhteydessä on myös kahvila-myymälä. Kuvat: Kotileipomo Tanniset

Pullantuoksua Paimiossa

Kotileipomo Tanniset Paimiossa leipoo pullat ja leivät yli 50 vuoden kokemuksella.


  Turun ja Salon puolivälissä, moottoritien lähellä, Paimion Tammisillassa syntyvät Tannisen kotileipomon tuotantotiloissa perinteiset pullat, maistuvat piiraat ja makeat piparkakut. Vuonna 1961 perustettu perheyritys on herkkujen ystävien asialla jo kolmannessa polvessa. 

Voimalla seitsemän veljeksen 

  Vuonna 1961 Jussi, eli M.J. Tanninen perusti oman leipomoyrityksen Turun kupeeseen Raisioon. Siellä sai alkunsa rakkaus ”kotona leivottuihin” laadukkaisiin leipomotuotteisiin, joita Jussi vuoropäivinä itse valmisti ja myi. 

  Muutaman kuukauden kuluttua viisilapsinen Tannisen perhe muutti Maariaan omakotitaloon, jonka alakertaan kunnostettiin leipomo kaasu-uuneineen. Lapsikatras kasvoi ja asuinpaikkaa piti vaihtaa muutamaan kertaan – kaikkiaan perheeseen syntyi seitsemän poikaa, jotka vartuttuaan jatkoivat isänsä jalanjäljillä leipomoyrittäjinä. 

Kotona leivottu maistuu asiakkaille 

  Kotileipomo Tanniset on vielä yli 50 vuoden jälkeenkin perheyritys. Veljeksistä neljä on yrityksessä osakkaina, ja viides osakas on yhden veljen poika – pullaa leivotaan Paimiossa siis jo kolmannessa polvessa. Nykyisissä tiloissaan leipomo on toiminut vuodesta 1982. Leipomon yhteydessä on myös kahvila, jossa tarjoillaan tuoreen kahvin keralla oman leipomon vastapaistettuja herkkuja.   Eero Tanninen kertoo, että vaikka kiristyvä byrokratia, tiukka kilpailu isojen leipomoiden kanssa ja nykyinen taloudellinen tilanne tuovat omat haasteensa leipomoyrittäjien arkeen, laadukkaat pienleipomossa valmistetut tuotteet maistuvat asiakkaille.   – Suosituin tuotteemme ovat piparkakut. Niiden sesonkiaika on toki joulu, mutta niitä myydään kyllä läpi vuoden, Eero Tanninen paljastaa. 

  – Muita suosikkeja ovat canapéet ja omenaleivokset. Tannisten tuotevalikoimaan kuuluvat myös muut pikkuleivät ja kakut, perinteiset pullat, leivokset sekä piirakat. Täytekakkuja ja muita leivonnaisia valmistetaan tilauksesta esimerkiksi asiakastilaisuuksiin ja perhejuhliin. 


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »