Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Teatterit, orkesterit ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Salo, Astrum-keskus, Astrum Areena, Namila, Megamyynti Areena Salo, lääkäriasema NEO, Ravintola Mama's, Teatteri Provinssi, Hanhivaaran Liikuntakeskus, keilahalli, Hanhis Spa, Hotel Salora

KuninkaantieAnkkalinnasta alkoi 
Astrum-keskuksen aika

Legendaarinen Saloran radio- ja tv-tehdas Salossa on saanut uuden elämän salolaisten olohuoneena.


  Kivenheiton päässä Salon keskustasta sijaitsevalla teollisuusalueella ei uskoisi löytävänsä monipuolista ja nykyaikaista viihde- ja elämyskeskusta. Uuden elämän saaneet Saloran entiset tehdastilat ja pääkonttori ovat kuitenkin vuodesta 2011 lähtien tarjonneet kaupunkilaisille ja matkailijoille uuden tavan viettää vapaa-aikaa.

  Radioita ja televisioita valmistettiin Salossa 65 vuoden ajan, minkä jälkeen Ankkalinnaksi nimetyssä tehtaassa alettiin valmistaa matkapuhelimia. Teollisen tuotannon hiljettyä Ankkalinna vaipui hiljaiseloon moneksi vuodeksi.

Salolaisen yrittäjyyden uusi aika

  Nyt yhteensä noin 3,5 hehtaarin kokoisessa Astrum-keskuksessa toimii saman historiallisen katon alla uusi sukupolvi salolaista yrittäjyyttä: hotelli, liikuntakeskus, teatteri, ravintola, lääkärikeskus, megamyymälä ja lasten sisäseikkailupuisto. Lisäksi Astrum-keskus palvelee myös paikallista yrityselämää työ- ja kongressitiloineen. ”Kaupunkilaisten olohuoneesta” onkin kehittynyt keskus, joka palvelee monenlaisia tarpeita. 

  – Hotel Salora toimii hyvin kauempaa tulevien yritysvieraiden tukikohtana ja Astrum-keskuksen muut toimijat täydentävät hotellivierailua hyvin. Vieraan ei tarvitse tyytyä ”hotellikuolemaan”, vaan hän voi työpäivän jälkeen käydä salilla, teatterissa tai ostoksilla ilman, että hänen tarvitsee siirtyä fyysisesti rakennuksesta mihinkään, kertoo Jari Huuhtanen Astrum-keskuksen myyntipalvelusta.

Potentiaalia myös matkailijoille

  Vanhassa teollisuuskiinteistössä tilaa riittää, ja Astrum-keskuksessa järjestetäänkin paljon myös isompia tilaisuuksia. Teatterin tilat soveltuvat hyvin esimerkiksi seminaaritilaisuuksiin, ja Astrum Areenalla onnistuu erilaiset juhlat, kongressit ja tapahtumat suurellekin yleisölle.

  – Areenalla on järjestetty monenlaisia tapahtumia ja messuja, joissa kävijämäärät on laskettu tuhansissa: messuja, kansainvälinen rotukissanäyttely, käärmenäyttely, rock- ja viihdetapahtumia jne., Jari Huuhtanen sanoo. 


Astrum-keskuksen pääsisäänkäynnin aulatilat.
Yhdessä talon eri toimijoiden kesken on järjestetty mm. Pohjoismaiden maajoukkueiden sulkapalloleiri sekä yön yli kestäviä konferensseja ja kokouksia.

  – Teatteriinkin voi tulla kauempaa kun voi jäädä yöksi. Uusimpana juttuna on lasten seikkailukeskus Namila, jonne lapsiperheiden kannattaa suunnata säällä kuin säällä, Huuhtanen mainitsee.

  – Viihtyisä Salon kaupungin keskusta sijaitsee vain 600 metrin päässä, joten meiltä voi piipahtaa vaikka torilla joen rannassa ja todeta, että Salo on kuin Turku pienoiskoossa.

Tekemistä koko perheelle

  Sisäseikkailupuisto Namila on hauska paikka viettää aikaa perheen kanssa. Namilassa eri-ikäiset lapset, ja vanhemmatkin, saavat leikkiä, temmeltää ja seikkailla mielin määrin. Namilassa on useita seikkailuratoja ja leikkialueita, joissa viettää aikaa – perheen pienimmätkin turvallisesti. Isommat voivat koetella rohkeuttaan korkeassa liukumäessä tai ryömimällä putkissa. Pomppulinnat ja kiipeilyseinät auttavat kuluttamaan loppumatonta energiaa. 


Sisäseikkailupuisto Namila.
Vanhemmille Namilan kahvila tarjoaa tilaisuuden hengähtää vaikka hierontatuoleissa ja seurata lasten menoa turvallisessa ympäristössä.

Shoppailijan suosikki

  Megamyynti Areena on Suomen suurin outlet-myymäläketju, josta löytyy ostettavaa jos johonkin tarpeeseen. Astrum-keskuksessa sijaitsevan Megamyynti Areena Salon noin 4500 neliön valikoimista löytyy ostettavaa koko perheelle: vaatteita, sisustus- ja lahjatavaroita, työkaluja, lemmikkitarvikkeita… 


Megamyynti Areena Salo tarjoaa monenlaista ostettavaa.
Megamyynti Areenalta löytyy kaikki saman katon alta. Tuotevalikoima uudistuu koko ajan sesongin mukaan, joten Megamyynti Areena on käymisen arvoinen useamminkin. Salon myymälä on ketjun toinen, ja siellä on tähän mennessä käynyt jo noin satatuhatta kävijää.

Lääkäripalvelut käden ulottuvilla

  Astrum-keskuksessa sijaitseva yksityinen lääkäriasema NEO auttaa matkailijaa sairastapauksissa, tapaturmissa ja reseptiasioissa. Kotimainen NEO on avoinna maanantaista torstaihin klo 10–18 ja perjantaisin klo 10–17, ja ajan saa yleensä helposti jo samalle päivälle.


NEO:ssa palvelevat mmm. ortopedi Jussi Rantanen röntgenhoitaja Juri Suvitie ja sairaanhoitaja Susanna Sahakangas.
  NEO:ssa on joka arkipäivä saatavilla niin yleislääkärin kuin ortopedin palvelut. NEO:ssa on myös kaupungin modernein röntgenlaitteisto. Myös päivystykselliset tutkimukset, kuten sydänfilmit sekä päivystykselliset laboratoriotutkimukset onnistuvat vastaanottokäynnin yhteydessä ja tulokset saa saman tien. Turussa NEO palvelee myös viikonloppuisin.

Vatsat täyteen

  Astrum-keskuksen Mama’s on täyden palvelun lounas- ja tilausravintola, joka päivittäisen lounaan lisäksi tarjoilee kokous- ja seminaarivieraille aamiaiset, kahvitukset, lounaat ja päivälliset. 

 
Ravintola Mama´s.
  Mama’s toimii myös catering-palveluna, josta saa tilausruuat niin pieniin kuin suuriinkin juhliin ja tapahtumiin. Mama’silla on Salon seudulla tyytyväinen asiakaskunta, ja sen ammattitaitoinen ja huolehtivainen henkilökunta sekä pitkät perinteet takaavat onnistuneen ruokailuelämyksen.

Astrum Areena

  Astrum Areena tarjoaa huikeat puitteet erilaisille tapahtumille: Areenalla tanssitaan, lauletaan, juhlitaan, messuillaan ja paljon muuta.

  Areenan suuret, noin 700 neliön tilat taipuvat helposti hyvin erilaisiin tarpeisiin. Messut ja näyttelytapahtumat, konsertit, kongressit, tanssikurssit – ja miksei vaikka häät – onnistuvat Astrum Areenalla vaivattomasti ympäri vuoden.

Korkeatasoista kulttuuria harrastajavoimin

  Kulttuurinnälkäisiä Astum-keskus hemmottelee Teatteri Provinssin teatteriesityksillä, konserteilla ja estradiviihteellä. Teatteri Provinssi on yksi Suomen suurimmista harrastajateattereista, ja se järjestää esityksiä lähes vuoden jokaisena päivänä: oman tuotannon ensi-iltoja nähdään neljä tai viisi vuosittain, ja lisäksi teatterin näyttämöllä nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Tänä keväänä Provinssi isännöi mm. Ismo Leikolan ja Ulla Tapanisen hulvattomia stand-up -esityksiä ja musiikkitarjonnasta maistiaisia antavat mm. sinivalkoinen Katri Helena sekä suomalaisen bluesin ja slide-kitaran virtuoosi Erja Lyytinen

 
Teatteri Provinssin 353-paikkaiseen katsomoon mahtuu suurempikin ryhmä. 
  Ensi-iltojakin teatteri Provinssin keväässä nähdään. Mika Myllyahon käsikirjoittama ja Pauliina Saloniuksen ohjaama Paniikki kertoo kolmen miehen ystävyydestä, välienselvittelystä ja tunteista puhumisesta. Hulvaton Salon historia puolestaan kertoo kaupungin synnyn ja kehittymisen kahdessa tunnissa komedian keinoin. Provinssin nuorisoteatterilaiset tuovat lavalle koko perheen sadun Lumikki ja seitsemän kääpiötä yhteistyössä Salon Kansalaisopiston kanssa. Tämä klassikko ei vanhene koskaan!

Liikunnan riemua Hanhivaarassa

  Hanhivaaran Liikuntakeskuksessa voi liikkua ja kohottaa kuntoa yksin ja ryhmässä.

Suureen ja hyvin varusteltuun Technogym-kuntosaliin voi poiketa verryttelemään työpäivän aikana jäykistyneitä lihaksia, ja ryhmäliikunnasta nauttivalle tarjolla on monipuolisesti tunteja saunajoogasta zumbaan. 

 
Ryhmäjumppaa Hanhivaarassa.
  Hanhivaarassa on myös upeat pelikentät mm. sulkapallolle ja salibandylle, ja vuoden 2012 keilahalliksi Suomessa valitun Hanhivaaran keilahallin kymmenellä radalla kelpaa keilata niin kilpa- kuin harrastusmielessä. Liikuntakeskuksen monipuolisiin palveluihin kuuluvat myös golfsimulaattori, pelimaailma, hieronta ja paljon muuta. Myös liikuntaharrastuksissa tarvittavat välineet saa hankittua Hanhivaarasta. Liikuntakeskuksen yhteydessä oleva Hanhis Spa tarjoaa hemmottelu- ja luontaishoitoja ja siellä pääsee myös infrapunasaunaan.

Hyvää yötä!

  Elokuussa 2013 avatun Hotel Saloran 25 kotoista huonetta taipuvat paitsi liikematkailijoille, myös perheiden lomamajoittumiseen. Tilavat huoneet ovat viihtyisiä, ja kaikki tarvittavat palvelut löytyvät aivan käden ulottuvilta. 

 
Hotel Saloran huone.
  Kokousvieraiden käytössä on toisen kerroksen VIP-huoneen yhteydessä oleva kokoustila, johon mahtuu 10 henkilöä ja jossa on nykyaikainen kokousvarustelu.

www.astrumkeskus.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »