Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Salo, Sokos Hotel, Rikala, Rikala Bar & Grill, Ripas, lähiruoka, Salonjoki, retket, matkailuinfo, iltatori

Kuninkaantie


Rikalan hotellirakennus sijaitsee Salonjoen varrella. Kuvat: Original Sokos Hotel Rikala.

Palvelua keskellä Saloa

Salon ydinkeskustassa sijaitseva Original Sokos Hotel Rikala palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Hotellin aulassa on kaupungin info-piste, josta on saatavana esitteitä. Lisätietoa alueen tapahtumista ja kohteista saa vastaanoton henkilökunnalta.


  Rikalan hotellirakennus valmistui Salonjoen varrelle 1980-luvun alkupuolella, ja sitä laajennettiin vuonna 1988. Nykyään Rikalassa voi saman katon alla majoittua, kokoustaa, järjestää juhlia, saunoa, herkutella ja huvitella. Kokoustiloja on muutaman hengen kabineteista jopa satojen henkien tiloihin. Autoilijoille on ilmainen pysäköinti hotellin katutasossa, hotellin katolla ja viereisellä tontilla.

  Hotellista on helppo lähteä läheiselle ostoskadulle tai torin kuhinaan. Turun ja Helsingin välillä matkustaville Rikala on sopiva ”puolimatkan krouvi”.

  – Juuri keskeinen sijainti sekä henkilökohtaisen palvelu ovat parhaita valttejamme, toteaa hotellinjohtaja Jaana Johansson.

Herkkuja isoon ja pieneen nälkään

  Rikalan tirisevän hyvä oma ruokaravintola Rikala Bar & Grill on avoinna päivittäin. Lauantaisin iltaa voi jatkaa mukavasti Rikalan yömaailmassa.

  Rikalan pitkä historia sitoo sen vahvasti Saloon. Johanssonin mukaan ravintola panostaa lähiruokaan ja tiiviiseen yhteistyöhön paikallisten tuottajien kanssa. Keittiömestari Markus Jokisen uusitulla ruokalistallakin on paikallistuotteiden lisäksi mukana tarinoita niiden tuottajista.   – Muikut ostamme salolaiselta Kalaliike Aspilta, ja lihatuotteet ovat Atrian sekä Inkeren kartanon, jonka lehmät kasvavat vapaana valoisissa pihatoissa ja pääsevät ulos jaloittelemaan myös talvella. Juustot tulevat Kolatun Vuohijuustolasta Somerolta. Makeannälkään tarjoamme Isontuvan Jäätelön käsityönä oman maitotilan lehmien vastalypsetystä maidosta valmistamaa jäätelöä tai kauden marjoista valmistettua sorbettia, jotka tulevat meille suoraan maatilalta, luettelee Johansson.

  Paikallisista herkkupaloista koostuu myös ravintolan erikoisuus, Ripas – Rikalan tapas, joka sopii niin maistiaisiksi kuin alkuruuaksikin. Isommankin nälän taltuttaa kotimainen Grill the Pihvi.

  – Ravintolan lista vaihtelee kauden mukaan, ja meillä on esimerkiksi Riistaviikkoja, kertoo Johansson.

Salonjoen varrella

  Rikalan hotellihuoneista on kaunis näkymä Salon halki virtaavalle Salonjoelle, jossa on kesäisin pienveneliikennettä. Jokirannan kesätunnelmasta voi nauttia myös kaupungin parhaalla paikalla sijaitsevalla Rikalan kesäterassilla. Jokea pitkin voi lähteä myös seikkailulle. 


Rikalan Jokipuiston terassi. 
  – Pystymme järjestämään asiakkaillemme vaikkapa melontaretken Rikalasta Vuohensaaren leirintäalueen rantaan, vinkkaa Johansson.

Suositut kesätorit

  Kesällä Saloon kannattaa suunnata erityisesti torstaisin, joka on perinteinen iltatoripäivä. Silloin torilla on usein tähtiesiintyjiä ja tunnelma on korkealla. Torstaisin järjestetään myös lähiympäristöön bussiretkiä, joihin ilmoittaudutaan joko Rikalassa tai netin kautta. Retki päättyy aina niin, että ehtii vielä nauttimaan kesätorin annista.

www.sokoshotels.fi/fi/salo/sokos-hotel-rikala

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »