Nro 1-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Salo, Perniö, Lehmirannan lomakeskus, Lehmijärvi, teemalomat, kurssit, lomapaketit

Kuninkaantie


Lehmirannan lomakeskus sijaitsee kauniilla paikalla Lehmijärven rannalla. Kuvat: Lehmirannan lomakeskus

Lehmirannan lomakeskuksessa 
vanhakin vetristyy

Eläkeliiton ylläpitämä Lehmirannan lomakeskus sijaitsee entisen Perniön kunnan alueella, noin 13 kilometrin päässä Salon keskustasta. Kulttuuririkas seutu on ollut perinteinen pysähdyspaikka Kuninkaantien varrella. Hotelli- ja virkistyspalveluita tarjoava Lehmirannan lomakeskus antaa kotimaanmatkailijoille monta hyvää syytä pysähtyä Lehmijärven rantaan yhä tänäkin päivänä.


  Lehmirannan lomakeskus soveltuu erityisesti iäkkäämpien ihmisten yhdessäoloon ja virkistäytymiseen, mutta monipuolinen luonto, kulttuurihistoria ja erilaiset aktiviteetit tekevät Lehmirannasta erinomaisen rentoutumispaikan kenelle tahansa. Lehmirannan huoneet ovat hotellitasoisia kahden hengen huoneita, joista suurimmasta osasta avautuu kaunis järvinäköala. Lomakeskuksen kylpylä- ja hoitopalvelut suolahuoneineen ja infrapunasaunoineen auttavat irrottautumaan arjen kiireistä.

Luonto kutsuu ulkoilemaan

  Upea sijainti Lehmijärven rannalla luo lomailijoille paljon mahdollisuuksia luonnossa liikkumiseen. Lehmirannan rauhallisen kylpylän tarjontaa täydentää kaksi hiekkapohjaista uimarantaa, ja lomakeskuksesta voi myös lainata veneen souturetkeä varten. Hiljattain valmistunut, 2,5 kilometrin mittainen valaistu kuntopolku taittuu kävellen tai talvella hiihtäen vaihtelevassa kalliomaastossa. Isolla pihamaalla on senioreille suunnitellut tasapainotelineet, pihareitistö sekä runsaasti tilaa ulkopelejä varten. 


Senioreille suunnitellut tasapainotelineet.
  Suosittu retkeilykohde Teijon kansallispuisto sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Lehmirannasta. Kulttuurinnälkäisille lähistöltä löytyy historiallisia ruukkikyliä ja aateliskartanoita, joihin kannattaa tutustua Lehmirannassa vieraillessa. Salon seudulta löytyy myös kolme golfkenttää, joten kesäisin golfaamaan pääsee niin merenrantamaisemissa kuin idyllisessä kartanomiljöössäkin.

Teemalomalta puhtia eläkepäiviin

  Lehmirannan ikäihmisille suunnatut Hyvän mielen lomaviikot on suunniteltu erilaisten teemojen mukaan. Lomalla korostuu yhdessä tekeminen ja virkistäytyminen liikunnan, yhteislaulun sekä aivojumpan merkeissä. Vertaisohjaaja on lomalaisten seurana koko viikon ajan.

  – Lomaohjaajamme ovat oman alansa asiantuntijoita. He ovat sosiaalisia ja aktiivisia ihmisiä, joihin lomalaisten on helppo samaistua. Ohjaajan tärkeimpiin tehtäviin kuuluu yhteishengen luominen, ja ohjaajamme saavatkin lomalaisilta runsaasti positiivista palautetta, kertoo Lehmirannan markkinointisuunnittelija Jonna Elovaara.

  Ohjelmantäyteisten lomaviikkojen teemat vaihtelevat muun muassa vuodenaikojen mukaan. Hyvinvointiviikolla kuullaan aiheeseen liittyviä luentoja ja kuntosaliohjaajan vinkkejä. Keväisellä lomaviikolla voi tuntea Karibian tunnelman ja tutustua latinotanssien maailmaan, kun taas sadonkorjuuviikolla muun muassa herkutellaan syksyn sadon antimilla. Runsaslukuisista teemalomista suosituimpia ovat lähes kuukausittain järjestettävät Pelimanniviikot


Lehmirannan Pelimanniviikot ovat suosittuja.
– Musiikilla on toiminnassamme tärkeä merkitys. Musiikkiesitysten ja yhteislaulun lisäksi teemalomien ohjelmaan kuuluvat ohjatut sali- ja vesijumpat sekä yhteiset illanvietot tanssin merkeissä, Jonna Elovaara esittelee.

Harrastekursseja ja lomapaketteja eri tarpeisiin

  Lehmirannan harrastekursseilla vanhakin oppii helposti uutta. Harrastekurssit ovat kestoltaan joko kolmen tai kuuden vuorokauden mittaisia. Monipuoliseen kurssivalikoimaan lukeutuu muun muassa tietoteknisten taitojen opettelua, valokuvausta, matkailuenglannin alkeita, paritanssia ja harmonikan soittoa. Vuoden 2015 uutuuksia ovat muun muassa Kuntosali- ja terveyskurssi 60+ sekä parisuhde- ja elämänhallintakurssit.

  – Kehitämme Lehmirannan palveluja jatkuvasti kysynnän ja saamamme palautteen perusteella, toteaa Jonna Elovaara.

  Lehmiranta sopii niin ryhmille, kokousasiakkaille kuin yksittäisille matkailijoillekin. Ryhmille voidaan järjestää räätälöityjä kokonaisuuksia, joihin on mahdollista sisällyttää esimerkiksi päiväretkiä lähiympäristöön. Hemmottelupaketti on omiaan pariskunnille, ja lomaan voi helposti yhdistellä hieronta- ja kauneudenhoitopalveluja. Uusi vuosi toi tullessaan omat lomavaihtoehdot karaoken harrastajille, retkeilystä kiinnostuneille sekä seniorisinkuille. Kokous- ja juhlakäyttöön Lehmiranta tarjoaa tilat aina 10–100 hengen kokous- ja luentosaleista yli 250-paikkaiseen juhlasaliin. 


Porealtaassa kelpaa nautiskella.
  Kaikkiin Lehmirannan lomapaketteihin sisältyy hotellimajoitus puolihoidolla sekä kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö. Aamiainen ja lounas katetaan Lehmirannan ravintolan seisovaan pöytään, jossa tarjolla on aitoa ja herkullista paikan päällä valmistettua ruokaa. Ruokaravintolan lisäksi lomailijoita palvelevat seurustelukahvila Amanda sekä kylpyläosaston Allaskahvila.

www.lehmiranta.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »