Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

900 vuotta Suomen poliisin historiaa Poliisimuseossa

Paikkakunta: Tampere
Ajankohta: 01.01.2017 - 31.12.2018
Sijainti: Pirkanmaa, Häme
Tapahtumatyyppi: Näyttely, esittely
Lisätietoa: www.poliisimuseo.fi

Kuvaus:
Poliisimuseo on kaikille avoin ja ilmainen museo Tampereella Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä. Museo esittelee Suomen poliisin historiaa ja poliisin toimintaa keskiajalta nykypäivään asti.

  Poliisimuseon perusnäyttely 900 vuotta poliisin historiaa Suomessa kertoo poliisista ja sen työtehtävistä. Museossa voi ihmetellä esimerkiksi pommirobottia, tutustua vanhaan rikostutkimuslaboratorioon ja istahtaa mustanmaijan penkille.  Kävijä voi perehtyä poliisien erilaisiin toimintaympäristöihin, eri aikojen univormuihin ja kulkuvälineisiin. Näyttelyssä on esillä satoja mielenkiintoisia valokuvia ja lukuisia harvinaislaatuisia filmejä. 

  Myös lapset on huomioitu museossa: Poliisikamari Pokelassa voi pukeutua oikeaan poliisiunivormun ja kokeilla erilaisia poliisin tehtäviä. Lastenosastolla on esimerkiksi putka ja lasten oma poliisiauto.

   Perusnäyttelyn lisäksi museossa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.


« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Repoveden kansallispuistossa sijaitseva Lapinsalmen riippusilta on 50 metriä pitkä ja painaa viisi tonnia. Vuonna 1987 valmistunut silta roikkuu kymmenen metrin korkeudessa. Kävely kapealla, huojuvalla sillalla on vaikuttava elämys. (Kesän mukavin retki, s.46)

Matkailu kotimaassa.fi nro 3-2011