Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Erikoisnäyttely Muodollisesti pätevä Poliisimuseossa

Paikkakunta: Tampere
Ajankohta: 23.02.2018 - 31.12.2018
Sijainti: Pirkanmaa, Häme
Tapahtumatyyppi: Näyttely, esittely
Lisätietoa: www.poliisimuseo.fi

Kuvaus:
Muodollisesti pätevä - Poliisikoulutus 100 vuotta Poliisimuseossa Tampereella

  Valtiollisen poliisikoulutuksen alkamisesta ja Valtion poliisikoulun perustamisesta tulee vuonna 2018 kuluneeksi sata vuotta. Muodollisesti pätevä - Poliisikoulutus 100 vuotta -näyttely kertoo suomalaisen poliisikoulutuksen kehittymisestä 1800-luvun lopulta näihin päiviin.

  Muodollisesti pätevä -näyttelyssä esitellään poliisikoulutuksen historiaa erityisesti alokas- ja miehistökoulutuksen näkökulmasta. Museovieras pääsee kurkistamaan esimerkiksi Suomenlinnan poliisikoulun oloihin ja tutustumaan siellä tehtyihin humoristisiin tussipiirustuksiin. Näyttelyssä voi kuunnella poliisiopiskelijoiden ja opettajien muistelmia, katsoa vanhoja opetusfilmejä sekä seurata murhatutkimuksen etenemistä Espoon Otaniemen Poliisiopistossa. Kävijät pääsevät myös haastamaan itsensä "palikkatestissä" ja tutustumaan nykyisiin valintakokeisiin kuuluviin kuntotesteihin.

Näyttely on avoinna 23.2.2018 alkaen kevääseen 2019 asti.


« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Laitila on sijainnut aikanaan meren rannalla, ja kaupunkia halkova Sirppujoki oli merenlahti. Maankohoamisen myötä merelle on nykyisin lyhyimmilläänkin kolme kilometriä. (Laitila – historiallinen kulttuuripitäjä, s.14–15)

Matkailu kotimaassa.fi nro 4-2013