Nro 1-2015
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Supermessut, Tampereen Messukeskus, Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Keräily-messut, OutdoorErä


Herra Hakkarainen on pieniempienkin messuvieraiden mieleen. Kuva: Samuli Niva

Supermessut 2015 Tampereella

Supermessut järjestetään Tampereella 17.–19.4.2015, ja tällä kertaa kokonaisuuden muodostavat Puutarha-messut, Kotimaan Matkailumessut, Keräily-messut sekä OutdoorErä. Kaikkiin tapahtumiin pääsee samalla pääsylipulla.


  Supermessujen neljä samanaikaista, mutta itsenäistä tapahtumaa kokoavat saman katon alle alan toimijat ja harrastajat. Eri alojen messuista muodostuva mielenkiintoinen kokonaisuus on myös hyvä ostospaikka. Erilaiset esittelyt sekä monipuolinen ohjelma takaavat sen, että messuilla vierähtää helposti kokonainen päivä.

Vinkkejä puutarhaan

  Perinteiset Puutarha-messut on suosittu tapahtuma. Viherpeukalot tulevat messuille hakemaan ideoita ja inspiraatiota oman puutarhan uudistamiseen ja rakentamiseen ja hankkimaan samalla uusia taimia ja tarvikkeita omalle pihamaalle ja puutarhaan. 

 
Puutarhamessuilta voi hankkia myös taimia ja kukkasipuleita. Kuva: Samuli Niva.
  Puutarha-messujen Ideapihat ovat oikeita pihoja, joista käytännön esimerkkien kautta on helposti saatavana ideoita esimerkiksi kukkien ja kasvien yhdistelemisestä erilaisiin kalusteisiin ja pihakivetyksiin. Messuilta saa myös neuvoja juuri omaa puutarhaa koskeviin kysymyksiin. Kattavasta ohjelmatarjonnasta saa vinkkejä ja niksejä niin pihasuunnitteluun kuin puutarhan ylläpitoonkin.

  Sonja Lumme on viime vuosina opastanut kotipuutarhureita ahkerasti niin kirjoissa, televisiossa kuin radiossakin. Messuilla hän neuvoo yrttien kasvatuksessa ja käytössä sekä valmistaa hurmaavan keväänvihreän ja helpon yrttiherkun. Hän esittelee myös uunituoreen, kolmannen puutarhakirjansa Sonjan yrttitarha.

Kotimaamme koko kuva

  Suomessa on todella paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Seitsemännen kerran järjestettävät Kotimaan Matkailumessut esittelevät kotimaan matkailukohteita eteläisen Suomen saaristosta aina Pohjois-Lapin tuntureille. Messuilta saa hyviä vinkkejä vaikkapa kesälomamatkalle. 

 
Kotimaan Matkailumessuilla on vilskettä. Kuva: Samuli Niva
  Kotimaan Matkailumessujen lavalla on luvassa mielenkiintoisia esityksiä, kuten sunnuntainen Noora Karman esitys. Karma on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu suomalainen naismaagikko, mentalisti ja hypnoositaiteilija, jonka messushow sisältää taikuutta, ajatustenlukua ja mentalismia.

Luontoretkeilijöille uusi tapahtuma

  Riihimäen Messuilla on pitkät perinteet erämessujen järjestämisessä. Tampereen ja Riihimäen Messujen yhteistyön tuloksena Supermessuilla on mukana uusi eräalan ja luontoharrastusten erikoismessutapahtuma OutdoorErä 2015. Tapahtuma esittelee retkeilyä, kalastusta, metsästystä sekä muita lähiluonnon tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. 


Ensimmäistä kertaa messukokonaisuuteen kuuluu myös OutdoorErä. Kuva: Riihimäen Messut Oy
  – Haluamme innostaa ihmisiä luontoharrastusten pariin yhdistämällä Riihimäen Erämessujen ainutlaatuisen tunnelman Tampereen Messujen hienoihin puitteisiin. OutdoorErä 2015 sopii hyvin toteutettavaksi suurta yleisöä kiinnostavien Supermessujen yhteydessä, kertoo toimitusjohtaja Pirjo Vilpponen Riihimäen Messut Oy:stä.

  OutdoorErä 2015 -messuilla on C-hallin lisäksi myös ulkonäyttelytilaa sekä oma ohjelmalava, jossa on aihetta käsitteleviä ohjelmanumeroita jokaisena messupäivänä.

Ajan patinaa Keräilyssä

  Jo 46. kerran järjestettävä Keräily on tänä vuonna osa Supermessuja. Keräily-messut houkuttelevat aina tuhansia keräilystä ja vanhoista esineistä kiinnostuneita. Messuilla on myynnissä monenlaista tavaraa huonekaluista postimerkkeihin. 

 
Toisen romu on toisen aarre. Kuva: Samuli Niva

Ryhmäretkelle messuille

  Vähintään 10 hengen ryhmille Supermessuilla on tarjolla ryhmälippu, joka on normaalin pääsylipun hintaa edullisempi. Ryhmänjohtaja ja linja-autonkuljettaja pääsevät messuille veloituksetta.

  – Ryhmänjohtaja saa lisäksi kakkukahvit, kun ilmoittautuu Infossa, vinkkaa Tampereen Messujen projektipäällikkö Pauliina Lindgren.

  Viime vuoden Supermessut kokosivat Tampereen Messukeskukseen 450 näytteilleasettajaa ja 20 329 vierailijaa. Matkailu kotimaassa.fi -lehti on tänäkin vuonna mukana Kotimaan Matkailumessuilla. Osastomme on E820, joten tervetuloa käymään!

www.supermessut.fi

Supermessut 
Tampereen Messukeskuksessa
17.–19.4.2015

perjantaina klo 12–18
lauantaina klo 9–17
sunnuntaina klo 10–17Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »