Nro 2-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Lohja, Cafe Lauri, Jukka Turunen, Timo Ranta


Cafe Laurin valtteja ovat hyvä palvelu ja pitkät aukioloajat. Kuvat: Cafe Lauri


Luksusta arkeen

Cafe Laurin yrittäjille Jukka Turuselle ja Timo Rannalle on tärkeää, että heidän kahvilassaan viihdytään ja nautitaan. Lohjan keskustassa sijaitseva kahvila panostaa laatuun ja palveluun.


  Cafe Lauri lähti unelmasta, realistisesta sellaisesta. Parivaljakolla oli selkeä vision siitä, miltä heidän unelmansa tulisi näyttämään, kuulostamaan, tuoksumaan ja maistumaan. Tunnelma kahvilassa onkin ainutlaatuinen ja kokonaisuus tarkkaan harkittu. Palvelun lisäksi valttina ovat pitkät aukioloajat. Miehet näyttävät esimerkillään, että yrittäjyyteen heittäytyminen ei katso ikää, vaan se onnistuu vallan mainiosti yli viisikymppisenä. 

Eurooppalainen kahvila lohjalaisilla juurilla

  – Liikeideamme on alusta asti ollut se, että vaikutteet tulevat eurooppalaisesta kahvilakulttuurista, mutta juuret ovat Lohjalla, Turunen valaisee. 

  Eurooppalaisuus näkyy siinä, että pullan kanssa voi kahvin sijaan nauttia vaikka lasillisen viiniä, sillä kahvilalla on A-oikeudet. Myös asiakaspalvelua korostetaan ja tilaus tarjoillaan suoraan pöytään. Yrittäjien ideana onkin tarjota asiakkailleen pientä luksusta arkeen. 
Cafe Lauri ei pyri olemaan trendikahvila, vaan se kunnioittaa perinteitä. Tarjolla on aina tiettyjä perinnekahvilatuotteita, kuten tiikerikakkua ja ässäkeksejä. Kakkuja on päivittäin 4-8 erilaista, pullavalikoimakin on laaja ja suolaisten puolelta löytyy patonkien, kroisanttien ja bageleiden lisäksi seitsemän erilaista salaattia ja keitto.

  Kaikki pyritään valmistamaan paikan päällä alusta loppuun itse. Keittiön puolella häärii Timo Ranta, ja salin puolesta huolehtii Jukka Turunen.

  – Suosimme lähiruokaa. Meille on tärkeä, että tiedämme mistä raaka-aineet tulevat. Esimerkiksi kala meille tulee Hangosta, liha Somerolta ja hunaja Karjalohjalta, Turunen kertoo.

Teenjuojaa hemmotellaan

  Teevalikoima on uskomattoman laaja. Erilaisia teelaatuja on yli sata ja kaikki tarjoillaan haudutettuna. Myös kahviin panostetaan. Yrittäjät korostavat tuoreutta. He takaavat, että Cafe Laurissa kahvi ei koskaan seiso ja että se maistuu aina samalta, päivästä tai vuodesta riippumatta. Jokainen kahvipannullinen jauhetaan erikseen pavuista. Kahvilan oma kahvisekoitus tulee paikallisesta paahtimosta Cafetoriasta.

Lohja – kahvilakaupunki

  – Lohja on kahvilakaupunki, mutta kaikilla paikoilla on oma asiakaskuntansa. Emme kilpaile keskenämme, vaan täydennämme toisiamme, Turunen toteaa.

  Hyvästä yhteishengestä kertoo viime vuonna lanseerattu Kahvilapäivä. Tänä vuonna päivälle ilmoittautuneita kahviloita on jo kolminkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.  Ilmojen lämmetessä Cafe Lauri avaa kaksikymmentäviisipaikkaisen ulkoterassin. Kesäisin vilinää riittää. Silloin mökkiläiset ja turistit täydentävät asiakaskuntaa. 

  Usein perjantaisin kahvilassa järjestetään tapahtumia, lähinnä musiikkiesityksiä. 

  Cafe Laurin ilmapiiri on kuin sen tarkkaan valikoitu jazzahtava taustamusiikki: pehmeä, elegantti, ja kutsuva. 

Tekstin kirjoittiMoona Laakso


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »