Nro 2-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Lohja, Gasthaus Lohja, Mervi Leinonen, Jyrki Sukula, Vesa Koskinen


.


Mökkimaisemissa 
kaupungin keskustassa

Gasthaus Lohja tarjoaa keskieurooppalaista tunnelmaa Suomen järvimaisemissa. Sijainti on mitä mahtavin, sillä niin rannalle kuin keskustan palveluihin matkaa on 500 metriä. Harjun lenkkipolut taas lähtevät aivan vierestä. 


  Vuosi sitten maaliskuussa Gasthaus Lohja heräsi useamman vuoden hiljaiselon jälkeen uudestaan henkiin, kun kolmekymmentäviisi vuotta myyntitehtävissä toiminut Mervi Leinonen päätti ryhtyä yrittäjäksi alalle, josta hänellä ei ollut koulutusta eikä kokemusta. Mukaan hän houkutteli miehensä Harri Leinosen, joka muualla olevan päätyönsä ohella hoitaa mm. kiinteistöön ja sen tekniikkaan liittyvät asiat.  Pariskunnan lisäksi Gasthausissa on kolme vakituista työntekijää sekä työssäoppijoita ja extroja tarpeen mukaan. Vahvuutena on se, että kaikki tekevät kaikkea ja työvuorot ovat monipuolisia niin vastaanotossa, ravintolassa, keittiössä kuin huonesiivouksessakin. 

  – Hetkeäkään en ole katunut. Kävijöitä on riittänyt tasaiseen tahtiin ja matkailijoita on käynyt ulkomailta asti. Marras- ja joulukuu olivat erityisen vilkkaita niin syöjien kuin yöpyjien osalta, Leinonen kertoo.

Jyrki Sukulan syynissä

  Heinäkuussa Jyrki Sukula tuli aloittelevan yrittäjän avuksi Hotellit kuntoon, Jyrki Sukula -ohjelman merkeissä. Ammattitiimin voimin niin ruokalista kuin sisustus uudistui. 

  – Onnistuimme unohtamaan kamerat, ja kuvaukset olivat yllättävän rennot. Kiva kokemus, josta saimme paljon, Leinonen muistelee.

  Hotellin ravintola tarjoaa rösteillään, salaateillaan ja toasteillaan vaihtelua pizzoille, kebabeille ja hampurilaisille, kohtuuhintaan. Maaliskuussa ruokalista uudistetaan ja sitä monipuolistetaan.  Leinonen muistuttaa aamiaismahdollisuudesta ja kehottaakin myös muita kuin hotellivieraita tulemaan nauttimaan aamiaispöydän antimista. 

Aina auki

  Gastahaus Lohjan juuret ulottuvat yli neljänkymmenenneljän vuoden taa.

  – Poikkeuksellisen rakennuksen suunnitteli ja rakennutti Vesa Koskinen ja se on toiminut hotellina alusta asti. Remontoidessamme halusimme säilyttää alkuperäisiä 70-luvulla tehtyjä yksityiskohtia, Leinonen kertoo.  Hotelli on avoinna vuoden jokaisena päivänä. Kahden hengen huoneita on seitsemän ja yhden hengen huoneita kymmenen, joista neljä soveltuu myös pariskunnille. Lisäksi on sviitti, joka toimii hyvin perhehuoneena majoittaen kahden aikuisen lisäksi kolme lasta. Viihtyisät aulatilat luovat lisätilaa. Huoneen hintaan sisältyy aamiainen, iltasauna ja Wlanin vapaa käyttö sekä pysäköinti hotellin piha-alueella. Lähes kaikissa huoneissa on parveke. 

  Ilmojen lämmetessä käytössä on sekä sisä- että ulkoterassi. Citymökiksi Leinosen kuvailema kahden-kolmen hengen hirsiaitta on vuokrattavissa toukokuun alusta syyskuun loppuun asti.

  Saunaterassilla vilvoitellessa voi nauttia kesämökkimäisestä maisemasta. Lohjanjärvi pilkistelee puiden takaa. Saunatilat ovat viikonloppuisin vuokrattavissa.

  Gasthaus Lohja toimii myös tilausravintolana 5-45 hengen seurueille. Kesäaikana terassit mukaan lukien tiloihin mahtuu ruokailemaan yhteensä noin 100 henkilöä. Gasthaus järjestää erilaisia tapahtumia pitkin vuotta. Huhtikuun lopulla juhlitaan kesäterassin avajaisia, elokuussa on luvassa lavatanssit ja lokakuussa Oktoberfestit. Tapahtumiin voi tutustua Gasthausin verkkosivuilla.


Tekstin kirjoittiMoona Laakso


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »