Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Kokemäki, luontomatkailu, Pitkäjärvi, Mika Lavonius, Ali-Ketolan tila, Kivikievari, Matin talo, Takkatupa, Jokirannan majoitus, Tulkkilan yö, Satasoitto

Satakunta hyvää kohdetta


Ali-Ketolan Kivikievarin upea juhlatila. Kuva: Ali-Ketolan tila

Kokemäki – kasvava elämyskaupunki

Kokemäkeläiset ovat vastaanottaneet matkalaisia jo 1100-luvulla, jolloin paikalla sijaitsi vilkas kauppapaikka. Edelleen vierailijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi Kokemäenjoen nimikkokaupunkiin. 


  Kokemäellä panostetaan yhä enemmän luontomatkailuun. Kokemäen kaupunki ja paikalliset matkailuyrittäjät ovat aktiivisesti kehittämässä alueen elämys- ja virkistyspalveluja. Pienen satakuntalaiskaupungin pyrkimyksenä on nousta yhä merkittävämmäksi kotimaiseksi matkailukohteeksi kalaisan Kokemäenjoen vesistön sekä monipuolisen Pitkäjärven leirintä- ja liikunta-alueen avulla.

Muutoksen tuulia Pitkäjärvellä

  Pitkäjärven vapaa-ajankeskus on yksi Kokemäen kaupungin tärkeimmistä virkistysalueista. Upean uimarannan lisäksi Pitkäjärvellä on runsaasti muita liikuntamahdollisuuksia, kuten jalkapallo-, pesäpallo-, lentopallo- ja tenniskentät, yleisurheilukenttä, maapohjahalli sekä ympäri vuoden käytössä oleva jäähalli.


Pitkäjärven uimaranta.
  Iso leirintäalue majoitusrakennuksineen, rantasaunoineen sekä ravintola- ja juhlapalveluineen mahdollistavat myös erilaisten harjoitusleirien, leirikoulujen ja juhlatilaisuuksien järjestämisen kauniissa järvi- ja luontomaisemissa. Helmikuun alussa aloittanut yrittäjä Mika Lavonius on kehittämässä Pitkäjärven vapaa-ajankeskuksen palveluja entisestään. Kesällä Pitkäjärvelle avataan muun muassa uusi kahvilaterassi sekä lasten leikkipuisto.

Maalaistunnelmaa Ali-Ketolassa

  Ali-Ketolan tilan isäntäparilla on maaseutumatkailuyrittämisestä jo yli 20 vuoden kokemus. Kanoottiretkistä alkanut toiminta on kasvanut kysynnän ja asiakkaiden tarpeiden myötä, ja tänä päivänä Ali-Ketolan tila tarjoaa palveluja useammassa kohteessa. Kivikievari on vanhaan kivinavettaan vuonna 2014 valmistunut upea juhlatila ja maalaishotelli. Myös talonpoikaistyylinen Matin talo tarjoaa tilat korkeintaan 60 hengen juhliin ja 10 hengen majoittumiseen. Tunnelmallinen Takkatupa sopii pienten ryhmien palavereihin ja saunailtoihin. Majoitustilaa rakennuksessa on korkeintaan kuudelle. Kokemäen keskustassa sijaitsevassa Jokirannan majoituksessa on 6 kahden hengen huonetta.


Ali-Ketolan rantaa. 
  Luonnonläheinen Ali-Ketolan tila on erinomainen kohde leirikoulujen sekä työhyvinvointi- ja virkistyspäivien järjestämiseen. Melonnan, kalastamisen tai patikointiretken jälkeen voi nautiskella joko perinteisen tai savusaunan löylyistä. Tiivis yhteistyö alueen muiden yrittäjien kanssa mahdollistaa ajanvieton jopa curlingin, laserammunnan tai golfin parissa.

Ali-Ketolan isäntäparilla uusia ideoita kytee hatun alla jatkuvasti. Suunnitteilla on muun muassa tilan oma makkara sekä pienpanimon perustaminen.

Kesä tuo Kokemäelle myös erilaisia tapahtumia, joista tunnetuimpia ovat 6.6. vietettävä Tulkkilan yö sekä 28.8.–6.9. järjestettävä kamarimusiikkitapahtuma Satasoitto.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »