Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Aina ; 
Avainsanat: Satakunta, Pori, Hostel River, Sirkka-Liisa Peni

Satakunta hyvää kohdetta


Hostelin sviitti. Kuvat: Hostel River

Hostel River tarjoaa kodinomaista majoitusta Porissa

Porin läpi virtaavan Kokemäenjoen varrella, aivan Kirjurinluodon kupeessa sijaitsevassa Hostel Riverissä matkailijat yöpyvät edullisesti kotoisissa tunnelmissa. Hostel Riverin tilat mahdollistavat myös suurempien ryhmien yöpymisen sekä noin 40 vieraan juhlien ja tilaisuuksien järjestämisen.


  Hostel River toimii Museoviraston suojelemassa, 1930-luvulta peräisin olevassa puurakennuksessa. Hostellin sijainti on Porissa vierailevien kannalta otollinen, sillä kaupungin ydinkeskustaan on vain kilometrin matka ja ilmaista pysäköintitilaa on tarjolla runsaasti. Oman kulkupelin puuttuessa hostellista voi vuokrata vaikkapa polkupyörän kesäistä kaupunkikierrosta vauhdittamaan.   Kulttuurinnälkää hillitsevät hostellin lähellä sijaitsevat taidemuseo ja teatteri. Helteinen kesäpäivä kuluu mukavasti Kirjurinluodossa vaikkapa uimarannalla tai Pelle Hermannin leikkipuistossa, jossa viihtyvät niin lapset kuin lapsenmieliset. Dyynien koristamalle Yyterin hiekkarannalle on hostellilta noin 20 minuutin ajomatka.

Nuku yksin, kokkaa kaksin

  Hostellikulttuurin mukaisesti yhteisiä wc- ja suihkutiloja on runsaasti, ja ne sijaitsevat hostellin käytävillä. Makuusalin jakamisesta tuntemattomien kanssa ei kuitenkaan tarvitse kantaa huolta.

  Hostel Riverissä on tällä hetkellä 12 yksittäistä 1–3 hengen huonetta. Ryhmien yöpymisen mahdollistavat kaksi isompaa salia, jotka varustetaan mukavilla sängyillä. Kuluvan vuoden aikana yläkerran sali remontoidaan kolmeksi tilavaksi huoneeksi, jotka nostavat yksittäisten huoneiden majoituskapasiteetin 50 henkeen.

  – Lisähuoneille on tarvetta, sillä erityisesti kesätapahtumien ajaksi huoneet myydään loppuun useita kuukausia aikaisemmin, kertoo omistaja Sirkka-Liisa Peni.

  Hostellin viihtyisä keittiö on asiakkaiden vapaassa käytössä ruoanlaittoa ja ateriointia varten. Tarjolla on aina kahvia ja teetä, ja oleskelutilassa on sohvien ja television lisäksi rattoisaa ajanvietettä, kuten pelejä ja lukemista. Langaton internetyhteys on vieraiden käytössä sekä huoneissa että yhteisissä tiloissa. Hostellissa on myös asiakassauna.

  Hostel River kuuluu Suomen Hostellijärjestöön, joka palkitsi porilaishostellin Vuoden hostellina 2013. Elokuussa 2014 Hostel River ansaitsi kansainvälisen laatusertifikaatin ensimmäisenä pienhostellina Suomessa. 

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »