Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Satakunta, Siikainen, Eteläpää, Hannu Niemelä, mökki, karavaanialue, savukämppä, luontopolku, aktiviteetit, sauna, tapahtumat

Satakunta hyvää kohdetta


Kuva: Siikaisten kunta

Eteläpään matkailualueesta kehittyy lomailijan monitoimikeskus

Siikaisjärven rannalla, lähellä Siikaisten keskustan palveluja sijaitseva Eteläpään matkailu- ja virkistysalue on ehdolla päästä osaksi kansainvälistä geologisten kohteiden Geopark-verkostoa. Metsähallituksen palvelupisteenä toimiva Eteläpää on hurjaa vauhtia kehittymässä koko EU-alueella näkyväksi luonto- ja tapahtumakeskukseksi.


  Eteläpään tuore yrittäjä Hannu Niemelä on monessa mukana. Parhaiten Niemelä tunnetaan unelmapurjehduksia järjestävästä Dreamsail-yrityksestään sekä avomeripurjehduksen maajoukkuejäsenyydestä.

  – Yhteistyö Metsähallituksen kanssa alkoi purjehduspiirien kautta, kertoo Niemelä uusimmasta aluevaltauksestaan.

  – Eteläpään kehittäminen on lähtenyt vauhdilla käyntiin, ja viimeistelty kokonaisuus valmistuu kahden vuoden sisällä.

Luonnossa liikkuvan lomailijan paratiisi

  Eteläpäässä on yli 20 mökkiä, joista 14 on lemmikkiystävällisiä, eli lomalle voi lähteä ihan koko perheen voimin. Eteläpäässä on myös koirille oma uimaranta. 

  Mökkien lisäksi Eteläpäässä on täyden palvelun karavaanialue, jonka paikoista suurin osa on sähköistettyjä. Majoittua voi myös luonnon keskellä elämyksellisessä savukämpässä.

  Alueen luontopolkujen varsilla on useita kotia, laavuja ja grillauspaikkoja. Siikaisjärven kauniisiin maisemiin pääsee tutustumaan parhaiten veneellä tai kanootilla, joita voi vuokrata käyttöönsä vaikkapa koko päiväksi. 

  Koko perheelle sopivia aktiviteetteja tarjoavat myös täyspitkä frisbeegolfrata ja minigolf. Tulevan kesän ehdoton hitti on rantaan nouseva SUP-lautailukeskus.

  Toiminnallisen päivän päätteeksi kelpaa rentoutua tilaussaunojen löylyissä tai 12 hengen lämmitettävässä kylpytynnyrissä, josta avautuu mahtavat maisemat Siikaisjärvelle. 

Karibian tuulahduksia ja livemusiikkia

  Eteläpään yli kilometrin mittaiselle hiekkarannalle on luvassa karibialaista tunnelmaa sambakarnevaalien, rantabaarin ja rantalentopalloturnausten myötä. 

  – Rävähtävää menoa ja meininkiä on tarjolla vuoden ympäri, Niemelä lupaa.

  Korkeatasoinen ravintola Pihvipaikka tarjoaa maittavan lähiruoan ohessa karaokeiltoja, biljarditurnauksia ja nettipeli-iltoja jokaisena viikonloppuna. Ravintolan lavalla nähdään säännöllisesti myös nimekkäitä esiintyjiä. 

Virallisia kesäkauden avajaisia vietetään Eteläpäässä toukokuun puolivälissä, mutta terassikausi alkaa jo pääsiäisenä.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »