Nro 2-2015
Luokittelu: Varsinais-Suomi, Satakunta ;  Teatterit, orkesterit ;  Kesä ; 
Avainsanat: kesäteatteri, Ulvila, Teatteri Ulpu, Massi, Laulu tulipunaisesta kukasta, Sami Sivonen

Kesäteatterit


Kuva: Eeva Meusel

Tulipunakukka – rakkausdraama isolla R:llä

Johannes Linnankosken klassikkonäytelmä Laulu tulipunaisesta kukasta nähdään Ulvilan Massilla kesällä 2015. Luvassa on myös tunnelmallisia yönäytöksiä.


  Teatteri Ulpu tarttuu pitkästä aikaa perinteiseen tukkilaistarinaan ja esittää kesäteatterissa Johannes Linnankosken klassikkonäytelmän Laulu tulipunaisesta kukasta. Ensi-ilta on 12. kesäkuuta 2015.

  Tarinassa kuljetaan perinteisen Don Juanin jalanjäljillä. Olavi Koskelalla on nuoruudesta asti ollut taianomainen vaikutus naisiin, mutta suhteet jäävät lyhyiksi Olavin kiertäessä tukkilaisten kanssa paikkakunnalta toiselle. Moision tytär Kyllikki kuitenkin yllättää Olavin, joka yrittää paeta rakkaudentunteitaan. Perheen perustaminen ei ole helppoa, kun menneet ihmissuhteet riivaavat häntä. 

  Näytelmän ohjaa Sami Sivonen Tampereelta. Sivonen on uusi kasvo Satakunnassa, sillä hänen aiemmat ohjaustyönsä ovat sijoittuneet Itä-Suomeen. 

– Linnankosken kaunis ja värikäs teksti on upeaa kuultavaa, ja näyttelijät pääsevät tekemään rakkausdraamaa isolla R-kirjaimella. Suuret tunteet ovat valloillaan. Oman romantiikkansa tuo Massia ympäröivä metsä tuulineen ja tuoksuineen. Etenkin yönäytöksiä odotan innolla, kertoo ohjaaja Sami Sivonen. 

Seitsemän naisen karuselli

  Tekstissä on naisille isoja rooleja, ja ohjaaja on tästä hyvin mielissään. 

  – Monissa vanhoissa näytelmissä naisroolit ovat lähinnä sivurooleja, eivätkä ne pääse vaikuttamaan tarinan kulkuun. Tulipunakukassa Olavia pyörittää seitsemän eri naista, joilla jokaisella on oma lähestymiskulmansa Olaviin, Sivonen jatkaa. 

  Teatteri Ulpun Tulipunakukka tehdään vanhaa aikaa kunnioittaen realismin ja romantiikan keinoin. Ohjaaja ei ollut tutustunut tarinaan ennen viime syksyä, ja kokeekin olevansa vapaa odotuksista, joita klassikkonäytelmät usein kantavat mukanaan.  

  – Yleisö näkee tuoreen ja raikkaan version, jossa on koskettavat sekä huvittavat hetkensä, ohjaaja Sami Sivonen lupaa. 

  Mukana Tulipunakukan työryhmässä on yli 40 henkilöä ja näyttämölläkin 25 näyttelijää: viehkeitä nuoria neitoja, salskeita tukkilaisia, rempseitä isäntiä ja tomeria emäntiä... Menoa vauhdittaa kansanmusiikki ja puvustus noudattelee 1900-luvun alun tunnelmia. 

  Vuosien tauon jälkeen Ulpu tarjoaa myös yönäytöksiä. Lämpimät elokuun yöt ovat omiaan tukkilaistunnelmille. Massin kaunis mäntymetsä katettuine katsomoineen ja viihtyisine kahviopalveluineen luo hyvät edellytykset onnistuneelle kesäteatterikokemukselle.

Tekstin kirjoittiMaiju Junko


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »