Nro 2-2015
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Pohjanmaan Suurmessut, Botniahalli, Mustasaari, matkailu, ruoka, hyvän elämän cocktail, puutarha & mökki, vene & moottori, koti & tekniikka, kirja, hanna sumari, noora karma


Pohjanmaan Suurmessuilla on vilskettä. Kuvat: Pohjanmaan Expo Oy

Suuntana 
Pohjanmaan Suurmessut 

Pohjanmaan suurin messutapahtuma, Pohjanmaan Suurmessut, järjestetään Botniahallissa 18.–19.4.2015. Seitsemän eri näyttelyalan suurtapahtuma monipuolisine ohjelmineen tarjoaa niin idehttp://www.suurmessut.fioita ja elämyksiä kuin ostettavaakin.


  Pohjanmaan Expo Oy:n järjestämien Suurmessujen teemoja ovat tänä vuonna Matkailu, Ruoka, Hyvän elämän cocktail, Puutarha & Mökki, Vene & Moottori, Koti & Tekniikka sekä Kirja.

  Viime vuosina suosituimmat teemat ovat olleet Puutarha, Matkailu ja Hyvän elämän cocktail. Puutarhateemana on tällä kertaa Syötävä puutarha. Teema-alueelta saa monipuolisesti vinkkejä syötävien kasvien kasvattamisesta muuallakin kuin kasvimaalla.   – Yrttejä ja salaatteja voi mainiosti kasvattaa myös parvekkeella tai ikkunalaudalla ja napsaista sieltä tuoreita vihanneksia vaikkapa leivän päälle, valottaa Pohjanmaan Expon projektivastaava Hilkka Bodö.

  Ruoka-teeman messukeittiö on lähellä puutarhaosastoa, ja sielläkin ruuanlaitossa käytetään yrttejä. Näin ruokaan saadaan runsaasti makua ilman valmiita maustesekoituksia tai runsasta määrää suolaa.

  Ruoka-teema-alueella voi saada kädestä pitäen fileointioppia, johon ilmoittautuneita opastaa vaasalaisten hyvin tuntema kalastaja Tom Blom.  Mukana on myös Foodpath Oy, jonka osastolla voi hankkia monien eri valmistajien luomutuotteita. 

Television ilopilleri ja upea maagikko

  Pirteä ja innostava Hanna Sumari on mukana messuilla molempina päivinä. Hänet voi nähdä niin puutarhassa istuttelemassa yrttejä, kirjalavalla kertomassa uudesta reseptikirjastaan kuin puhumassa Voi hyvin -lavalla.  

  Lauantaina on luvassa huikeaa taikuutta, kun messuille saapuu mentalisti ja maagikko Noora Karma. Kansainvälisestikin tunnetun ja palkitun naismaagikon esityksissä on paljon kansainvälisiä vaikutteita. Illuusiota, mystiikkaa, magiaa, mentalismia, mielentaikuutta, hypnoosia ja musiikkia sisältävä Noora Karma Show hämmästyttää yleisöä päälavalla sekä klo 13 että klo 15. 

  Messuohjelmassa on erilaisia näytöksiä sekä musiikkia, tanssia ja ajankohtaisia keskusteluja. Messujen Kirja-alueelle saapuu perinteiseen tapaan nimekäs kaarti tunnettuja kirjailijoita, mm. Tommi Melender, Anneli Kanto, Enni Mustonen, Taina Latvala, Johanna Holmström ja Marko Hautala.

Vinkkejä, ideoita ja välineitä

  Remontointi on vahvasti esillä Koti & Tekniikka -teeman alueella, josta saa hyviä vinkkejä, oli sitten kyseessä katto- tai ikkunaremontti, terassin lasittaminen tai likakaivojen rakentaminen. Messuilta saa myös hyviä matkavinkkejä niin kotimaahan kuin naapurimaihinkin. 
Hyviä ohjeita ja neuvoja arkipäivään saa Hyvän elämän cocktail -alueelta. Mukana ovat ensimmäistä kertaa myös Rehamed ja Algol Trehab, jotka valmistavat muun muassa keittiön arkea helpottavia käteviä apuvälineitä. 

  Botniahalli sijaitsee Mustasaaressa, 6 kilometrin päässä Vaasasta. Viime vuosien tapaan Pohjanmaan Suurmessuille on saapumassa yli 250 näytteilleasettajaa. Tuhansia kävijöitä houkuttavat messut on avoinna kumpanakin messupäivänä klo 10–17. 

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »