Nro 2-2015
Luokittelu: Pohjanmaa ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: K&H Annala, huonekalukangas, poistopäivät, Lapua, kahvila


K&H Annalan tunnelmallinen myymälä. Kuvat: K&H Annala

Kangasostoksille Lapualle!

Lapualaisen sisustustekstiilejä valmistavan K&H Annalan Poistopäiville kannattaa lähteä kauempaakin.


  Suomen ainoa kotimaisia huonekalukankaita valmistava Annala järjestää kevään ja kesän aikana kaksi Poistopäivät-tapahtumaa, jolloin yrityksen korkeatasoisia tuotteita myydään varastoista poistohinnoin.


Annalan laadukkaita kankaita.
  – Myynnissä on niin rulla- kuin palatavaraa: kaikkia malleja, mallistosta poistuneita kankaita, pakanloppuja ja jopa täysin uniikkeja suunnittelu- ja testikankaita. Kaikki myydään pois kymmenen euron kilohinnalla, jolloin metrihinnaksi tulee noin 5 euroa, kertoo Annalan toimitusjohtaja Hanna-Maria Kortesoja.

  – Kaikkiaan kankaita on myynnissä noin 1000–1500 kiloa.

  Poistopäivillä on Annalassa jo pitkät perinteet: Kortesojan mukaan tapahtumaa on vietetty jo ainakin kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna Poistopäivät järjestetään lauantaina 9.5., ja lisäksi heinäkuussa järjestetään ylimääräiset Minipoistot lauantaina 25.7. Molempina päivinä ovet ovat avoinna klo 10–14.

Kangasmaniaa vanhan myllyn miljöössä

  Erilaisille ryhmille, kuten käsityöharrastajille ja marttaryhmille Poistopäivät on mukava päiväretkikohde. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, sillä parhaat palat viedään käsistä ensimmäisenä. Tapahtuma on yleensä hyvin suosittu, joten vilinää riittää Lankilankosken historiallisessa myllymiljöössä. 

  – Halpojen hintojen päälle järjestämme joka tunti ns. tasatuntiarpajaiset, Hanna-Maria Kortesoja kertoo.

  – Punnituksen vieressä on arpapussi, jossa on lappuihin merkittyjä alennusprosentteja. Arvan nostaja saa normaaleista hinnoista vielä lappuun merkityn prosentin mukaisen alennuksen, parhaillaan jopa 100%.


Kahvilan terassi sijaitsee Lankilankosken rannalla.
  Ostosten ohella Poistopäivillä voi istahtaa idylliseen, osittain kosken päälle rakennettuun kahvilaan ja nauttia kahvista leivosten tai pikkusuolaisen purtavan kera. 

Poistopäivät la 9.5. klo 10–14 
Minipoistot la 25.7. klo 10–14

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »