Nro 2-2015
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Kesä ; 
Avainsanat: Hämeenlinna, keskiaikamarkkinat, Sanni Hallanvaara, kalevalainen runolaulanta, keskiaikaleiri, festivaalibussi

Kesätapahtumat


Kuvat: Ulla Seppälä

Keskiaika herää eloon Hämeenlinnassa

Hämeen linnaa ympäröivä Linnanpuisto sekä Vanajaveden ranta-alueet muuntautuvat 21.–23.8.2015 keskiaikaisten tapahtumien, ritarien mittelöiden, musiikkiesitysten ja markkinahumun keskipisteeksi. 17. kertaa järjestettävien Hämeen keskiaikamarkkinoiden teemana on tänä vuonna loitsut, runot ja magia. Paikalle odotetaan viikonlopun aikana jälleen yli 20 000 kävijää.


  Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen tapahtumantäyteinen vuosi kulminoituu elokuun lopulla talkoovoimin järjestettäviin Hämeen keskiaikamarkkinoihin

  – Kotimaisten ja kansainvälisten markkinamyyjien lisäksi ohjelmassa on muun muassa musiikkiesityksiä, hevosnäytöksiä, käsityöpajoja sekä keskiaikaisten taistelulajien esittelyä aina viikinkiajoilta alkaen, esittelee toiminnanjohtaja Sanni Hallanvaara.

  Jean Sibeliuksen syntymän 150-vuotisjuhlan kunniaksi Hämeen keskiaikamarkkinoilla kuullaan tänä vuonna myös kalevalaista runonlaulantaa.

  – Häämatkallaan Sibelius kiersi Aino-vaimonsa kanssa Karjalassa Kalevalan synnyinsijoilla, ja juhlavuoden kunniaksi haluamme tuoda perinnemusiikin osaksi tapahtumaa, Hallanvaara kertoo.

  Myös urheiluhenkiset kisailut ovat markkinaviikonloppuna keskeisessä osassa.

  – Luvassa on ainakin jousiammuntaturnauksia sekä skotlantilaista alkuperää olevat Highland Gamesin EM-kilpailut, Hallanvaara tarkentaa.

Keskiaikaleirillä eletään kuin ennen

  Tapahtuman ajaksi Vanajaveden rantaan rakentuu keskiaikainen leiri, joka on yksi markkinoiden näyttävimmistä erikoisuuksista. Viime vuonna leirissä majoittautui yli 60 telttakuntaa keskiaikaisine asuineen ja varusteineen, nuotiopaikkoineen sekä työpajoineen tuoden tapahtumaan aitoa ja ainutlaatuista tunnelmaa.

  – Leiri on kuin elävä näyttelytilaisuus, johon kannattaa mennä rohkeasti tutustumaan, Hallanvaara kehottaa.

  Keskiaikamarkkinoille on perinteiden mukaan perjantaina 21.8. ilmainen sisäänpääsy. Lauantain ja sunnuntain rannekkeeseen sisältyvät markkinoiden lisäksi sisäänpääsy tapahtuma-alueen nähtävyyksiin, Vankilamuseoon ja Museo Militariaan sekä Hämeen linnaan.   Hallanvaara kehottaa saapumaan Linnanpuistoon julkisia kulkuneuvoja tai ilmaista festivaalibussia hyödyntäen. Hän myös muistuttaa ryhmämatkalaisia sopimaan opastetuista kierroksista hyvissä ajoin etukäteen, jolloin järjestelyt hoituvat sujuvasti ja joutuisasti. 

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »