Nro 2-2015
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Tapahtumat ;  Kevät ; 
Avainsanat: Lahti, messukeskus, Pihapiiri, puutarhamessut, pihasuunnittelu, kesäkeittiö, Paula Ritanen-Närhi, Arno Kasvi


Kuvat: Lahden Messut Oy

Pihapiiristä ideoita puutarhaan ja pihajuhliin

Lahden Messukeskuksessa järjestetään 24.–26.4.2015 perinteinen puutarha-alan messutapahtuma Pihapiiri. Messuilta saa muun muassa neuvoja ja vinkkejä pihajuhlien järjestämiseen.


  Pihapiiri tarjoaa kevätauringon innoittamille viherpeukaloille, piharakentajille ja -suunnittelijoille kolmen hallin täydeltä nähtävää ja koettavaa. Pihajuhlien lisäksi messutapahtuman teemoina ovat tänä vuonna pihasuunnittelu ja kesäkeittiö. 

– Teemat ovat vahvasti esillä niin ohjelmalavoilla kuin näyttelyhalleissa, kertoo messujen asiakkuuspäällikkö Jonna Järvelä

Näyttelyalueet tuoteryhmittäin

  Pihapiirin kullakin messuhallilla on oma teemansa. Hallissa C esitellään pihakalusteita ja piharakennuksia, hallissa D ovat kukat, siemenet, sipulit, hyötykasvit ja kasvihuoneet, ja E-hallista löytyvät muun muassa pihasuunnittelu ja viherrakentaminen, pihojen & parvekkeiden sisustus, koneet ja työvälineet, kesäkeittiön herkut, pihakeittiöt ja grillit.

  Vinkkejä omaan pihaan voi hakea Pihajuhlat-teema-alueelta, Ideapihat-yleiskoristelualueelta, Kevään kaunein terassi -näyttelystä sekä Kukkakauppiaiden kevätnäyttelystä. 

  – Oman pihan suunnitteluun saa neuvoja myös paikallisilta pihasuunnittelijoilta, jotka esittäytyvät yhteispisteessä, Järvelä vinkkaa.

Mielenkiintoista ohjelmaa 

  Pihapiirin ohjelmasisältö on ajankohtainen ja monipuolinen. Mielenkiintoista ohjelmaa on päivittäin kolmella esiintymislavalla. 
C-hallin Ohjelmalavalla muun muassa Ari Markkula Viininkasvattajat ry:stä kertoo viiniköynnösten kasvattamisesta ja suunnitteluhortonomi Eeva Blomberg vanhan pihan kunnostuksesta. Messujen juontaja hortonomi-puutarhuri Paula Ritanen-Närhi nähdään lavalla myös luennoimassa.

  E-hallissa Aleksanterin Viherhuone on intiimimpi lava, jossa muun muassa Vesikaivohuolto Vipe kertoo vesikaivojen huollosta ja kunnostuksesta ja Rantapalvelu Jari Vuorela selvittää mökkirantojen kunnostukseen liittyviä lupa-asioita. Viherhuoneen kannattaa suunnata myös silloin, kun Ekorami Oy esittelee Niksibetonin käyttömahdollisuuksia puutarhassa tai Siru Nurminen tutustuttaa mielenkiintoisten lihansyöjäkasvien maailmaan. 

  E-hallin Kesäkeittiössä häärii muun muassa legendaarinen puutarhuri Arno Kasvi valmistaen ”köyhän parsaa” eli mustajuurta. TV:stä tuttu grillimaisteri Henrik "Roope" Rehbinder antaa lavalla grillausvinkkejä kesän juhliin, ja terveellisiä vihersmoothieita valmistaa diplomiravintoneuvoja Nitta Lusi Ravinto- ja hyvinvointipiste Pippurista.  Lisäksi ohjelmassa on muun muassa tietoa kärhöistä, lasten puutarhasta, kaupunkiviljelystä, kestopuurakentamisesta sekä esteettömästä puutarhanhoidosta. Esityksiä messuille on tehnyt myös Lahden Launeen koulun jokainen luokka tutustuen näin sekä puutarha-alaan että messujen järjestämiseen.

  Lapset on muutenkin huomioitu messuilla. Pienet messuvieraat pääsevät kokeilemaan vaikkapa taimien istutusta ja tekemään puutarha-aiheista askartelua.

Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »