Kirjaudu ylläpitoon


Salasana unohtunut?

Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi.

Jos olet hukannut salasanasi tai sähköpostisi (=käyttäjätunnuksesi) on muuttunut, niin lähetä yhteydenottolomakkeella webmasterille pyyntö luoda uusi salasana tai tunnus.

Lomakkeeseen »

Kalevala – toisin sanoen Gallen-Kallelan museossa

Paikkakunta: Espoo
Ajankohta: 26.01.2019 - 05.05.2019
Sijainti: Uusimaa
Tapahtumatyyppi: Näyttely, esittely
Lisätietoa: http://www.gallen-kallela.fi/nayttely_tapahtuma/kalevala2019/

Kuvaus:
Kalevala – toisin sanoen 
26.1.–5.5.2019

 Kalevala – toisin sanoen tarkastelee Kalevalan henkilökohtaista merkitystä Akseli Gallen-Kallelan elämässä ja taiteessa sekä avaa eepoksen kansallisia ja poliittisia puolia. Gallen-Kallelalle Kalevalan kuvittaminen oli elämän mittainen projekti ja Kalevalan tarinat ottivat hänen taiteessaan erilaisia ilmenemismuotoja eri aikoina. Suomalaisuuden rakentamisen aikana Kalevala toimi keskeisenä inspiraation lähteenä monille taiteilijoille. 

Kalevala on kansalliseepos, jota on käytetty lähteenä monenlaisten poliittisten päämäärien tavoittelemisessa. Näyttelyssä avataan Kalevalaa henkilökohtaisista ja julkisista näkökulmista. Lisäksi kysytään, mikä on Kalevalan merkitys nykypäivän suomalaisuudelle.« takaisin


Valitse alue:

Tapahtumatyyppi:

Tiesitkö?

Rovaniemellä sijaitsevan Arktikumin 172 metriä pitkä lasiputki vie kohti pohjoista, kuten näyttelyjen sisältökin. Arktikumin näyttelyt on sijoitettu maan alle, niin kuin pohjoisen eläimetkin suojautuvat lumen alle arktisessa talvessa. (Arktikum on portti pohjoiseen, s. 44-45)

Matkailu kotimaassa.fi nro 1-2015