Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Espoo, Siikaranta, hotelli, ravintola, luonto, Haltia, Nuuksio, kokous

Kuninkaantie


Järviluonto ja läheinen kansallispuisto ovat Hotelli Siikarannan vahvuuksia. Kuvat: Hotelli Siikaranta

Luonnon helmassa

Nuuksion rajanaapurina, 35 kilometrin päässä Helsingistä sijaitsee luonnon ympäröimä Hotelli Siikaranta. Rauhaisat järvi- ja metsämaisemat houkuttelevat niin yksityishenkilöitä, ryhmiä kuin kokousvierailijoita.


  Siikajärven rannalla sijaitseva hotelli aloitti toimintansa 60-luvulla virkistys- ja kurssipaikkana. Kahdenkymmenenviiden hehtaarin alueelta löytyy mm. rantasauna, kaksi huvilaa, laavu, erilaisia luontopolkuja ja kävelyreittejä, kaksi tenniskenttää ja frisbeegolfrata. Vieressä sijaitsee Rakennustyöväline-museo, jonne vierailijoilla on vapaa pääsy. Lisäksi lähettyviltä löytyy runsaasti golf-kenttiä ja esimerkiksi Suomen luontokeskus Haltia on lyhyen pyrähdyksen päässä. Helsingin sykekään ei ole kuin reilu puolen tunnin ajomatkan päässä ja Espoon Leppävaaraan on bussiyhteys hotellin pihasta.  Järven ranta ja ympäröivä luonto vetävät niin päiväkävijöitä kuin yöpyjiä.

  – Luonto ja kansallispuisto ovat vahvuuksiamme, niiden takia tänne tullaan, hotellinjohtaja Arja Saarinen kertoo.

Paketteja eri tarpeisiin

  Hotellissa on 65 huonetta, joista 11 on yhden hengen huoneita ja loput kahden hengen huoneita. Vehreät näkymät avautuvat huoneiden ikkunoista. Joukossa on yksi tilava superior huone, joka soveltuu isommallekin perheelle, sillä se on yhdistettävissä viereiseen kahden hengen huoneeseen. Myös lemmikit ovat tervetulleita. Kaikki huoneet on varustettu langattomalla nettiyhteydellä.  Majoitukseen kuuluu aamiainen, ilta- ja aamusaunat sekä kuntosali.  Hotelli sopii erinomaisesti liikuntarajoitteisille, sillä noin puolet hotellihuoneista sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa ja myös ulkona on helppo liikkua. Niin kota kuin laavu ovat vain muutaman sadan metrin päässä päärakennuksesta. 

  Erilaisia lomapaketteja on tarjolla ja niitä kehitetään jatkuvasti.

  – Meillä on esimerkiksi Nauti Nuuksiosta -paketti, joka sisältää majoituksen lisäksi retkieväät sekä pääsyliput Haltiaan. Räätälöimme paketteja myös tarpeen mukaan, Saarinen valaisee. Hän kertoo hotellin tekevän tiivistä yhteistyötä erilaisten ohjelmapalveluyrittäjien kanssa. Kesällä on tarjolla melontaa kauniilla Siikajärvellä.

  – Palvelu meillä on ystävällistä ja kotoista. Tavoitteemme on, että ihmiset viihtyisivät ja tulisivat uudelleen, hän sanoo.

Monenlaista aktiviteettia

  Hotellissa on kuntosali sekä allasosasto 16-metrisine uima-altaineen. Ulkona on kävelyreittejä kaikenikäisille ja -kuntoisille. Hotellin omassa pihapiirissä kiertää kilometrin pituinen valaistu pururata. Siikajärven ympäri pääsee 7 kilometrin pituista mäkistä kävelyreittiä.

  – Aivan parkkipaikan vierestä lähtee Metsähallituksen ylläpitämä merkitty reitti kansallispuistoon. Perheille löytyy suunnistusrasteja ja perheen pienimmille lastenvisailuja, Saarinen luettelee.  Aktiviteettien jälkeen voi rentoutua allasosaston saunassa ja porealtaassa tai hemmotella itseään kosmetologi- tai hierontakäynnillä. Sisätilojen saunat on vuoden alussa uudistettu. Puumateriaalina on käytetty tuijaa, jonka eläväinen pinta ja upea tuoksu hellivät saunojan aisteja. 

  Löylyistä voi nauttia myös rantasaunassa. Talvisin voi pulahtaa avantoon ja kesällä nauttia aurinkoisesta uimarannasta.

Makuja luonnosta

  Hotellin yhteydessä toimii ympäröivästä luonnosta inspiroituva ravintola. Keittiö hyödyntää viereisiä marja- ja sienimaastoja ja suosii muutenkin kotimaisia raaka-aineita. Buffet-ruokailun lisäksi ravintolan asiakkaat voivat herkutella a la carte -listan herkuilla.  – Ravintolamme on tunnettu maukkaista ruuista, olemme saaneet paljon kiitosta asiakkailtamme, Saarinen toteaa. 

  Hotellin vieressä sijaitsevaan, 25 henkeä vetävään kotaan on tarjolla erityisiä kotamenuja ryhmille. Kokki loihtii maittavat ateriat myös kokouksiin ja eväät retkelle tai laavulle. 

Uniikki kokouskohde

  Kokousasiakkaille on tarjolla runsaasti erikokoisia muunneltavia tiloja. Suurimpaan kokoussaliin mahtuu 200 henkilöä ja se muuntautuu tarpeen tullen vaikkapa tanssisaliksi tai siellä voidaan kokeilla jousiammuntaa. Palaverin voi myös pitää hotellin tunnelmallisissa takkahuoneissa.   Mäkitupa-huvila on ainutlaatuinen kokoustila metsän siimeksessä, ja siellä voi järjestää vaikka villasukkakokouksen. Ideat alkavat virrata kun puristavat kengät vaihtuvat käsinkudottuihin villasukkiin, jotka saa ottaa mukaan muistoksi. Rannalla sijaitseva Kesäranta-huvila soveltuu sekin kokouskäyttöön. Palaveri voidaan myös viedä kokonaan ulos ja pitää nuotion äärellä laavussa.

  Kesäranta-huvila soveltuu myös lomakäyttöön, samoin kuin idyllisen punainen Koivikko-mökki. Kumpikin on varattavissa Lomarenkaan kautta.


Tekstin kirjoittiMoona Laakso


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »