Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Espoo, kauppakeskus, AINOA, Tapiola, länsimetro

Kuninkaantie


Havainnekuva tulevina vuosina valmistuvasta Kauppakeskus AINOAn kokonaisuudesta. Kuvat: Kauppakeskus AINOA

Kauppakeskus AINOA Tapiolan sydämessä

Espoon Tapiolaan rakentuva Kauppakeskus AINOA on uudenlainen kokonaisuus, joka yhdistää perinteisen kaupunkikeskustan ja nykyaikaisen kauppakeskuksen parhaat ominaisuudet. Modernia arkkitehtuuria edustavan AINOAn juuret ovat ympäröivässä Tapiolassa, joka on kulttuurihistoriallisesti yksi vanhimmista ja tunnetuimmista puutarhakaupunginosista Suomessa.


  Tapiolan sydämessä toimivan Kauppakeskus AINOAn ensimmäinen, viisikerroksinen osa avattiin vuonna 2013, ja lokakuussa 2015 Ainoassa juhlitaan 2-vuotissynttäreitä.   – Tällä hetkellä AINOAssa toimii 30 liikettä, joissa edustettuina ovat muun muassa useat muotiliikkeet, lifestyle, urheilu ja vapaa-aika sekä kahvilat ja ravintolat, kertoo kauppakeskuskoordinaattori Elina Kuittinen.  Kuittinen kertoo, että tulevina vuosina aikana kauppakeskus laajenee nykyisestä koostaan huomattavasti, ja toisen vaiheen rakentaminen on jo käynnissä. Sen myötä AINOAn kokonaispinta-ala kasvaa nykyisestä noin 10 000 neliömetristä 30 000 neliömetriin, ja kauppakeskukseen rakennetaan tilat muun muassa Stockmannin tavaratalolle sekä muille erikoisliikkeille. Toisen vaiheen työt valmistuvat keväällä 2017. 

  AINOAn kolmannen vaiheen rakennustyöt jatkuvat toisen vaiheen valmistuttua nykyisen Stockmannin tavaratalon kiinteistön purkamisella ja uusien tilojen rakentamisella. Purettavan kiinteistön tilalle rakennetaan uusia liiketiloja noin 20 000 neliömetriä, jolloin AINOA-kokonaisuus käsittää yli 50 000 neliötä ja 100 erikoisliikettä sekä ravintolapalvelua. 

  – Kolmas vaihe valmistuu vuoden 2019 lopulla, jolloin AINOA puhkeaa täyteen kukoistukseen! Kuittinen visioi.

Hyvät kulkuyhteydet

  Laajennuksen myötä AINOAan rakennetaan myös lisää pysäköintitilaa. Tapiola Parkin ensimmäinen vaihe avattiin keväällä 2013, jolloin Tapionaukiolle valmistui 450 asiakaspysäköintipaikkaa AINOAn vierelle. 

  – Maanalaisesta pysäköinnistä on suora säältä suojattu yhteys kauppakeskukseen, Kuittinen vinkkaa. 

  Tapiola Parkin toisen vaiheen 1600 pysäköintipaikkaa valmistuu keväällä 2016 suoraan kauppakeskuksen alapuolelle, jolloin käytössä on yli 2000 asiakaspysäköintipaikkaa, joista on suora yhteys AINOAn palveluihin ja liikkeisiin. 

  Länsimetro alkaa liikennöidä elokuussa 2016, ja arvioiden mukaan Tapiolan metroasemaa tulee käyttämään päivittäin jopa 20 000 matkustajaa. Metromatka Helsingin Rautatientorilta Tapiolaan tulee kestämään 14 minuuttia. 

  – Tapiolan metroasema tulee kytkeytymään vahvasti uuteen bussiterminaaliin ja AINOAan, joten joukkoliikenteen käyttäjille AINOAn palvelut ovat kätevästi matkan varrella, Kuittinen toteaa.

Puutarhakaupungin perinteitä kunnioittaen

  Tapiolan uudistuksessa pidetään kiinni alueen perinteistä. Tavoitteena on toteuttaa ihmisille elävä ja viihtyisä kaupunkikeskus tapiolamaisen vihreyden keskelle. Kehittämistoimenpiteiden jälkeen AINOA ympäristöineen tulee muodostamaan Suomen suurimman yhtenäisen kävelykeskustan.  – Myös alueen ennestään vahva kulttuuritarjonta paranee, asumista lisätään ja kaupallisten palvelujen määrä kasvaa merkittävästi AINOAn myötä, Kuittinen huomauttaa. 


Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »