Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Espoo, Seikkailupuisto Huippu, kiipeily, liikunta

Kuninkaantie


Reippailua yläilmoissa. Kuvat: Seikkailupuisto Huippu

Reippailua arjen yläpuolella

Seikkailupuisto Huipussa tasapainoillaan huojuvilla silloilla ja vaijereilla, ryömitään verkkotunneleissa ja voimaillaan köysissä 6−18 metrin korkeudessa. Haasteiden voittaminen kirvoittaa hymyn huulille, ja vaijeriliu’ut takaavat vauhdin hurman.


  Leppävaaran urheilupuistoon stadionin kupeeseen on avattu toukokuun alussa seikkailupuisto, joka houkuttelee yläilmoihin. Maan kamaralta katsottuna jopa kolmikerroksisen talon korkeudella puusta puuhun kulkevat radat näyttävät aika hurjilta, mutta päätän uskaltautua kokeilemaan. 

  Vedän ohjaajan opastuksella ylleni turvavaljaat ja kokeilen radoilla liikkumista matalalla harjoitusradalla. Vaijerilla tasapainoilun ja ensimmäisen lyhyen vaijeriliu’un jälkeen olen valmis nousemaan varsinaisille radoille.

Haasteita yläilmoissa

  Astelen ensimmäisellä esteellä rohkeasti askelmalta toiselle, vaikka maa jalkojen alla näyttää kaukaiselta. Kiipeilyvaljaisiin kiinnitetty rulla kulkee ketterästi mukana, ja opin nopeasti kiertämään sitä hiukan kohdissa, missä vaijeri tekee mutkan. Matalalta paistava kevätaurinko kultaa mäntyjen rungot. Alan päästä seikkailun makuun. 

  Kahden yläradan jälkeen tietokoneella istumisesta puutunut yläselkä tuntuu saaneen liikuntaa. Suunnistan luottavaisin mielin haastavammille radoille.  Suustani pääsee kiljaisu, kun kiertyvä silta meinaa karata jalan alta, mutta tasanteelle päästyäni jo hymyilyttää. Radan lopussa odottaa yli satametrinen vaijeriliuku. Astun varovasti tyhjyyteen ja annan painovoiman viedä. Tunnen ilmavirran kasvoillani. Lopuksi tupsahdan pehmeään hakekasaan. Tähänhän voisi jäädä koukkuun!

Kuin tyhjän päällä

  Vaikeimman radan verkkoesteellä usko meinaa loppua. Riittävätkö käsivoimani? Onneksi ei ole kiire. Lepään välillä ja annan vaijerin kannatella. Keskityn vain käsien ja jalkojen siirtämiseen ja sopivan otteen löytämiseen. Tasanteelle harpatessani huokaisen helpotuksesta. Jes!

  Uurastus palkitaan. Astelen narulenkiltä toiselle 18 metrin korkeudessa kuin tyhjän päällä. Näin korkealla puiden huojunta jo tuntuu. Tunnen itseni melkein painottomaksi. Huvin päättää vauhdikas liuku, joka palauttaa minut taas maanpinnalle.

  Reilun kahden tunnin reippailun jälkeen olo on kuin voittajalla. Minussa on selvästi ainesta seikkailijaksi!

  Espoon Leppävaaran urheilupuistoon avattu Seikkailupuisto Huippu on avoinna toukokuusta syyskuuhun ja ryhmille sopimuksen mukaan. Suositusikäraja on 6 vuotta ja minimipituus 100 cm, osin 140 cm.


Tekstin kirjoittiEeva Mäkelä


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »