Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Vantaa, Hämeenkylän kartano, majoitus, ruokailu, kokous

Kuninkaantie


Hämeenkylän kartanolla on yli 500-vuotinen historia. Kuvat: Hämeenkylän kartano

Kartano keskellä kaupunkia

Hämeenkylän kartanolla on juuret tukevasti länsivantaalaisessa maassa: kartano on yli 500-vuotisen historiansa aikana ehtinyt todistaa monenlaisia vaiheita ja kokea niin kukoistuksen kuin kuihtumisen, maidensa jakamisen ja uuden nousun. 


  Nykyisen elämänsä kartanohotellina kartano aloitti 1990-luvun alussa toimittuaan sitä ennen kokous- ja koulutuskäytössä. Paitsi hotelli, Hämeenkylän kartano on edelleen myös laadukas kokouspaikka, suosittu juhlatila ja lähialueen asukkaiden virkistyskeidas.

Laatua lattiasta kattoon

  Kartanoalueella on 12 eri aikakausilla valmistunutta rakennusta, joista kolme on majoituskäytössä. Kartanokokonaisuus on viime vuosina käynyt läpi perusteellisen uudistuksen, jonka lopputuloksena on historiaansa kunnioittava, mutta moderneihin tarpeisiin taipuva viihtyisä ja rauhallinen hotelli, joka palvelee vaativampiakin asiakkaita.   Hotellissa on kaikkiaan 52 huonetta, ja valikoimasta löytyy oikea huone jokaisen vieraan tarpeisiin, perushuoneesta luksussviitteihin. Huoneet ovat toimivia ja tyylikkäitä: sisustus on kartanohenkinen modernein maustein. Laadukkaat vuoteet takaavat nautinnolliset unet, ja muutenkin huoneista löytyy kaikki tarvittava. Myös lemmikkien kanssa matkustavat on huomioitu hyvin: lemmikkihuoneet sijaitsevat Niittysiipi-rakennuksen alakerrassa, joten kulkeminen ulos esimerkiksi koirien kanssa on vaivatonta.

Rakkaudesta ruokaan

  Hämeenkylän kartanon ravintola Soihtu on yksi Vantaan laadukkaimmista ravintoloista ja siten paitsi hotellivieraiden, myös lähialueen asukkaiden suosiossa. Vuodenaikojen mukaan vaihtuva ruokalista tuo tarjolle kunkin kauden parhaat raaka-aineet. Arkisin Soihdussa on tarjolla noutopöytälounas ja illalla ravintolassa tarjoillaan herkullisia à la carte -annoksia. Jokaiselle annokselle on valmiiksi valittu oma viinisuositus, joka on merkitty listalle annoksen yhteyteen.


130-paikkaisen ravintolan yhteydessä on erillinen Lyhty-kabinetti, jota voi varata yksityistilaisuuksiin.
  Paikallisten asukkaiden suosiossa on kartanon lauantaibrunssi, jota tarjoillaan ravintola Soihdussa syys- ja talvikaudella. Kesän ajan lauantaibrussi on tauolla, mutta syyskuun alusta alkaen sitä tarjoillaan taas. Mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää kuin lähteä nautiskelemaan Hämeenkylän kartanon upeasta miljööstä ja syödä sen päälle maittava ja runsas brunssi? Kesäkaudella kartanovieraita hemmottelee uuden keittiömestarin ideoima kesäbuffet ja loppukesällä nautitaan rapusesongista kartanon tunnelmallisen puutarhan kupeessa.

Pikkuisen parempaa kokousta

  Kokous- ja juhlakäyttöön Hämeenkylän kartano on omiaan. Sijainti Kehä III:n varrella kätevästi vain 15 minuutin matkan päässä lentokentältä tekee kartanosta houkuttelevan kokouspaikan niille, jotka kaipaavat kokouspäivältään hieman jotain ekstraa. Laadukkaiden kokoustilojen joukosta löytyy mm. inspiroitumaan innostava innovaatiotila Kaivo, jonka nojailutuolien, upottavien mattojen ja modernien kokoustekniikoidensa avulla suorastaan kutsuu aivoriiheen. Myös johtoryhmätyöskentelyä varten on Hämeenkylän kartanossa omat tilansa, jossa strategisten päätösten tekeminen saa arvoisensa puitteet. 


Sivukartano. Kuva: Hämeenkylän kartano

Kaikkien kartano

  Hämeenkylän kartano haluaa olla myös vantaalaisten asukkaiden olohuone. Kesätiistaisin kartanon puistossa järjestetään kaikille avoimia puistojumppia ja keväällä ja syksyllä vietetään kartanon avoimien ovien päivää, jossa kaupunkilaiset pääsevät kiertämään historiallisessa ympäristössä ja tutustumaan kartanon tiloihin. Pihamaalle levittäytyvältä kirpputorilta voi jokainen tehdä ostoksia upeassa kartanomiljöössä.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »