Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Kesä ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Vantaa, Kuusijärvi, ulkoilualue, ravintola, kahvila, sauna, avantouinti, kokoustalo

Kuninkaantie


Cafe Kuusijärvi on Kuusijärven ulkoilualueen sydän ja on avoinna ympäri vuoden klo 9-21. Kuvat: Marek Aaltonen

Kuusijärvi virkistää Vantaalla

Kuusijärven ulkoilualue Vantaalla Vanhan Lahdentien varrella on kaupunkilaisten ja matkailijoiden kaupunkikeidas. 


  Vantaan kaupungin omistama Kuusijärven ulkoilualue on ainutlaatuinen kokonaisuus, jonka monipuoliset palvelut takaavat rentoutumisen ja virkistäytymisen niin kaupungin asukkaille kuin matkailijoillekin ympäri vuoden. Alue levittäytyy Vantaan ainoan järven, Kuusijärven ympärille, ja se tunnetaankin ennen kaikkea suosittuna uimarantana.


Kuusijärven uimaranta on suosittu kesänviettopaikka.
  Mutta Kuusijärven alue tarjoaa myös paljon muuta monipuoliseen vapaa-ajanviettoon. Noin kaksi kilometriä hoidettuja ja valaistuja ulkoilureittejä takaavat kuntoilijoille hyvät lenkkeilyolosuhteet vuoden ympäri ja talvisin hiihtoladut. Alueella on liikunta-alue, jossa voi pelata koripalloa ja lentopalloa. Myös lähistöllä sijaitsevaan Sipoonkorven kansallispuistoon pääsee kulkemaan Kuusijärveltä, mikä antaa mahdollisuuden pidempiinkin retkiin.


Kuusijärven avannossa voi uida pidemmänkin lenkin.
  Erityisessä suosiossa ovat Kuusijärven yleiset saunat, jotka lämpiävät joka päivä ympäri vuoden. Alueen päärakennuksessa on sekä miehille että naisille kaksi sähkösaunaa, jotka on remontoitu vasta viime vuonna. Kuusijärven rannalla on myös kolme savusaunaa, pääkaupunkiseudun ainoat muuten, joita lämmitetään päivittäin syyskuun alusta toukokuun loppuun. Talvisin Kuusijärvi onkin avantouimareiden ahkerassa käytössä, ja savusaunojen löylyistä mahtuu nauttimaan, vaikka ei avantoon uskaltaisikaan. 


Avantouimareiden suosiossa olevat savusaunat lämpiävät päivittäin syyskuun alusta toukokuun loppuun.

Hyvää ruokaa viihtyisässä ympäristössä

  Kuusijärven sydämenä sykkii alueen palveluista vastaava Cafe Kuusijärvi – kahvila, ravintola ja alueen infopiste. 

  Cafe Kuusijärvi tarjoilee joka päivä maistuvan lounaan – arkisin valittavana on joko noutopöytä- tai salaatti-/keittolounas ja viikonloppuisin keittolounas. Ruoka tehdään itse paikan päällä laadukkaista ja monipuolisista raaka-aineista. Ideana on tarjoilla asiakkaille maistuvia perusmakuja – monipuolista, hyvää ja tuttua kotiruokaa, unohtamatta runsasta ja herkullista salaattipöytää.   Cafe Kuusijärvi on avoinna joka päivä klo 9–21 ympäri vuoden, vain joulun aikaan se on kiinni muutaman päivän. Ravintolassa on A-oikeudet ja lounasruuan lisäksi valikoimiin kuuluu mm. täytettyjä sämpylöitä, pullia, kakkuja, salaatteja, burgereita, grilliannoksia, jäätelöä, virvoitusjuomia ja makeisia. 

Inspiroivia kokouksia luonnon keskellä

  Iltaisin Cafe Kuusijärven ravintolasali on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin, ja erityisesti talvikaudella sitä käytetäänkin jonkun verran mm. pikkujouluihin. Ravintolasalissa on noin 70 asiakaspaikkaa, joten isompikin porukka mahtuu ruokailemaan siellä vaivattomasti. Kesäisin järvelle päin aukeava terassi tarjoaa noin 80 paikkaa lisää. Vuokrattava grillikota palvelee mm. ulkoilupäivän viettäjiä. Yli 20 henkeä vetävässä kodassa on mukava vaikka paistaa makkaraa ulkoilun jälkeen.

  Pienempiin tilaisuuksiin, kuten kokouksiin ja perhejuhliin, on vuokrattavana erillinen kokoustalo, jonne ravintola toimittaa ruuat tilauksesta. Kesällä 2012 kunnostetussa kokoustalossa on nykyaikaiset kokousvälineet käytössä nettiyhteyksineen ja videotykkeineen. Mikä olisikaan oivallisempi paikka esimerkiksi tyky-päivän viettoon, kun samalla alueella on saatavilla kaikki tarvittava: aktiviteetteja tarjoava luonto, maistuva ruoka ja maittavat löylyt. Kun maksuttomia parkkipaikkojakin on riittävästi kesähelteisiä päiviä lukuun ottamatta, tarjoaa Kuusijärvi erinomaisen vaihtoehdon kaupunkien keskustahotellien neuvotteluhuoneille. 

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »