Nro 3-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Kuninkaantie, Porvoo, Sannäsin Kartano, majoitus, ruokailu, juhlat, kokous, puutarha, ulkoilu,

Kuninkaantie


Komea Sannäsin kartano upeine ympäristöineen. Kuva: Pia Kari

Kiehtova Sannäsin Kartano muuntuu moneksi

Porvoossa sijaitsevan Sannäsin Kartanon historia kantaa aina 1400-luvulle asti, jolloin se oli rikkaan ja mahtavan Svärdin suvun omistuksessa. Arkkitehti Carl Ludvig Engelin suunnittelema nykyinen kartanorakennus on 1830-luvulta. 


  Sannäsin Kartanon vakiovieraisiin on aikanaan kuulunut muun muassa Akseli Gallen-Kallela, marsalkka Mannerheim, kenraali Ernst Linder, taidemaalari Alwar Cavén ja oopperalaulaja Aino Ackté. Tänä päivänä Sannäsin Kartano toimii kokoushotellina. Puistomaisen puutarhan ja monipuolisten ulkoilumahdollisuuksien ansiosta se on erinomainen kohde omatoimisille ja aktiivisille ryhmille. Kartanon alueella vieraiden käytössä on muun muassa valaistu kuntopolku ja frisbeegolfrata. Sannäsistä löytyy myös sisäuima-allas saunoineen sekä oma palloiluhalli. Lähistöllä on lisäksi kolme golfkenttää.

  Porvoon keskustaan on Sannäsin Kartanosta 10 kilometrin matka, joten Porvoon upea vanhakaupunki ja kesätapahtumat ovat helposti vieraiden saavutettavissa. Sannäsin lähistöllä on useita mielenkiintoisia retkikohteita, kuten Bosgårdin luomulihatila ja Malmgårdin olutpanimo.

Laadukkaasti luonnon rauhassa

  Sannäsin Kartanon eri rakennuksissa sijaitsevat kokous- ja koulutustilat takaavat täydellisen rauhan ja yksityisyyden. Tilat muuntautuvat moneen eri tarpeeseen, alkaen pienryhmistä aina yli sadan hengen tilaisuuksiin. 


Sannäsin Kartano on kaunis myös sisältä. Kuva: Anton Paananen
  Kartanohotellissa on 87 viihtyisää ja rauhallista kahden hengen huonetta, joista suurin osa on remontoitu hiljattain. Tarjolla on myös hieman edullisempia retrohuoneita. Kaikkien hotellivieraiden käytössä on uudistettu kuntosali, ja majoituksen hintaan sisältyy tietenkin runsas kartanoaamiainen. 

Ruokaile romanttisessa kartanomiljöössä

  Ryhmävierailut Sannäsin Kartanossa eivät välttämättä vaadi majoitusta. Sannäsin romantiikkaa huokuvassa ravintolassa on tilat jopa 125 hengen ruokailu- ja juhlatilaisuuksiin, ja tarjolla on herkullista, omin käsin valmistettua ruokaa. Kokemuksen kruunaa erinomainen palvelu.


Sannäsin kartanon ravintolasali. 
  – Olemme onnekkaita, sillä meillä on äärettömän omistautunut henkilökunta, joka on mukana koko sydämellään, aidosti vieraita varten, toimitusjohtaja Klaus Klefström toteaa.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »