Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Nähtävyydet ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kuhmo, Hotelli Kainuu, päiväretket, vuoteet

Tervan tie


Kuhmon keskustan lähellä sijaitseva Pajakkakoski. Kuva: Hotelli Kainuu

Hotelli Kainuu on portti itään ja pohjoiseen

Kuhmon keskustassa sijaitseva Hotelli Kainuu tunnetaan siisteydestään, laadukkaasta asiakaspalvelustaan ja erityisen mukavista vuoteistaan. Pitkiä perinteitään kunnioittava yksityinen hotelli on ollut osa Kuhmon kaupunkikuvaa jo 40 vuoden ajan.


  Hotellin keskeinen sijainti mahdollistaa stressittömän loman suuremmallekin ryhmälle. Kuhmon nähtävyydet, keskustan palvelut sekä luontopolut, kosket ja järvet kalastusmahdollisuuksineen ovat kävelyetäisyydellä.


Hotelli Kainuu sijaitsee aivan Kuhmon keskustassa. Kuva: Hotelli Kainuu.
Päiväretkiä voi helposti tehdä kauemmaskin, vaikka ihan Venäjälle asti, ja palata iltasella valmiiseen, herkkuja notkuvaan ruokapöytään.

Sotahistoriasta petobongailuun

  Yksi suosituimmista päiväretkistä on tutustuminen Kuhmon Talvisotamuseoon. Museopäivään voi yhdistää linja-autoretken, jonka aikana vieraillaan alueen tunnetuimmilla sodanaikaisilla taistelupaikoilla.


Kuhmon Jyrkkäkosken taistelupaikat ja näyttely on avoinna kesäisin. Kuva: Hotelli Kainuu.
  – Mukaan lähtee asiantunteva opas, jonka kanssa käydään etukäteen läpi retkeläisten pohjatiedot talvisodasta. Niiden perusteella opastuksen sisältöä voidaan soveltaa kullekin ryhmälle sopivaksi, Hotelli Kainuun toimitusjohtaja Kirsi Piirainen esittelee.

  Opastuksia voidaan järjestää myös Kuhmon kaupunkikohteisiin, kuten Kulttuurikeskus Juminkekoon, kirjastotaloon, Kuhmo-taloon, Luontokeskus Petolaan ja Kuhmon kauniiseen puukirkkoon. Retkiä tehdään myös Vuokattiin ja Suomussalmelle sekä Kuhmon omiin metsiin, joissa voi bongata karhun, ahman, suden tai vaikka kaikki.

Herkkuhetkiä ja iltaviihdettä

  Aamiainen sisältyy aina hotelliyön hintaan, ja loman voi varata myös täysihoidolla.


Paikallista kuhaa ja korvasientä. Kuva: Hotelli Kainuu.
  – Tarjolla on aitoa kainuulaista lähiruokaa. Puolivalmisteita ei käytetä, ja ainekset tulevat tuoreena lähimmältä tuottajalta aina kuin mahdollista, Piirainen kertoo.

  Buffetaamiainen tarjoillaan hotellin ravintola Villiruusussa, joka toimii muina aikoina tilausravintolana ja viikonloppuisin yökerhona. Saman katon alla palvelee myös à la carte -ravintola Eskobar. Iltaviihdykettä tarjoavat olutpubi Villipeura sekä drinkki- ja karaokebaari Villikko.

  – Pelisalissa voi viettää iltaa myös biljardin, pöytäjalkapallon ja muiden pelien merkeissä. Hotellivieraille voidaan järjestää iltaohjelmaa toiveiden mukaan aina bingoiltamasta tansseihin, Piirainen lisää.

  Hotellivieraiden käytössä on myös hotellin oma pieni kuntosali, kirjasto sekä saunaosasto. Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »