Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Nähtävyydet ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kajaani, Kaukametsä, kultturikeskus, kongressikeskus, konserttisali, koulutuskeskus, Kajaanin Runoviikko, Kajaani Tanssii, Barokki Soi

Tervan tie


Ilmakuva Kaukametsän alueesta. Kuva: Kajaanin kaupunki

Kaukametsä on Kajaanin kulttuurin kehto

Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskuksessa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia. Kaukametsä on kotina valtakunnallisestikin merkittäville Runoviikolle ja Kajaani Tanssii -tapahtumalle.


  Eläväinen kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsä sijaitsee lähellä Kajaanin keskustaa, samassa pihapiirissä vesiliikuntakeskus   Kaukaveden ja Scandic-hotelli Kajanuksen kanssa. Valtionpalkinnolla ansioituneen rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit Erkki Partanen ja Sinikka Kouvo. Saman katon alla kongressi- ja kulttuuripalvelujen kanssa toimivat myös kansalaisopisto ja Kainuun musiikkiopisto.

Sibeliuksesta äijäbalettiin

  Kaukametsässä järjestetään joka vuosi 300–400 tilaisuutta. Tiloja vuokrataan myös ulkopuolisille konsertti-, koulutus- ja juhlakäyttöön. Jokaiselle tapahtumalle löytyy oma sopiva tilansa – valinnanvaraa riittää pienistä luokka- ja ryhmätiloista konserttisalina toimivaan, yli 500 hengen Kaukametsän saliin asti. Noin kolmasosa Kaukametsän tapahtumista onkin konsertteja.

  – Tapahtumatarjonnan monipuolisuus puhuu puolestaan, toteaa tapahtuma- ja kulttuuripäällikkö Tuula Tikkanen.

  – Tyyli vaihtelee Sibeliuksen sinfonioista Raskasta joulua -kiertueeseen sekä yhdessä konservatorion kanssa toteutettuihin jazztapahtumiin ja Hirvenmetsästysbalettiin.

Sanataidetta ja markkinahumua

  Vuoden päätapahtuma on heinäkuinen Runoviikko, Suomen tärkein ja vanhin sanataiteen tapahtuma, jossa vierailee vuosittain lähes 10 000 kävijää. Eino Leinon päivän ympärille rakennettu tapahtuma täyttää seuraavaksi 40 vuotta.


Taisto Reimaluoto esittämässä monologia "Muutama sana Saaritsaa". Kuva: Kajaanin kaupunki
  Runoviikon ohjelman suunnittelee tapahtuman taiteellinen johtaja Taisto Reimaluoto. Tänä vuonna viikon aikana nähtiin ja koettiin yli 60 erilaista tilaisuutta.

  – Runoviikon kävijäkunta on melko vakiintunutta, mutta toivomme aina uusia vieraita. Samaan aikaan keskustan Kauppakatu muuttuu markkinakaduksi, missä on tarjolla paljon oheisohjelmaa, Tikkanen kertoo.

Kajaani tanssii jo 25. kertaa

  Toinen vuoden päätapahtumista on helmikuinen Kajaani Tanssii, joka kerää vuosittain noin 3 000 kävijää. Järjestyksessään 25. Kajaani Tanssii -tapahtuma järjestetään 3.–7. helmikuuta 2016.


Kajaani Tanssii -festivaali. Kuva: Vili Vomanen
  Uudet tanssit -koreografiakatselmus on tärkeä osa tapahtumaa, ja siihen on joka vuosi runsaasti hakijoita ympäri Suomea. Myös yleisölle on tuolloin omat tanssitapahtumansa.

  Kaukametsän kulttuuritapahtumiin kuuluu myös kesäinen Barokki Soi -festivaali.Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »