Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kajaani, teatteri, alueteatteri, Niin kuin taivaassa, Liian herkkä, Litium 6, Elon voima

Tervan tie


Niin kuin taivaassa -draamakomediassa kapellimestarin pääosassa nähdään Riku Niemi, Kuva: Ia Samoil

Kajaanissa teatteri koskettaa ihan jokaista

Kodikkaassa puutaloidyllissä teatteri pääsee todella oikeuksiinsa. Kajaanin kauppatorin laidalla sijaitseva yli 100-vuotias Teatteritalo kätkee sisäänsä päänäyttämön katsomoineen. Paikkoja on 215 katsojalle. Kokemus on intiimi ja ainutlaatuinen – vain harvoin katsoja pääsee elämään teatteriesityksen mukana näin läheltä.


  Kajaanin kaupunginteatteri on myös Oulun läänin alueteatteri, kotinäyttämönään korttelin päässä sijaitseva Sissilinna.

Teatteri, joka tulee ihmisten luo

  Alueteatteri vie harvaan asutuilla alueilla teatterin lähelle ihmisiä, joiden ei ole mahdollista tulla teatterin luo. Kajaanissa alueteatteritoiminta koetaan kunnia-asiana.

  – Teatteriryhmämme kiertää päiväkodeissa, kouluissa ja hoitokodeissa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Teatteri kuuluu kaikille, myös niille, joille teatteriin tuleminen on vaikeaa tai jopa mahdotonta, Kajaanin kaupunginteatterin markkinoija Anja Pietarinen toteaa.

Musiikkia ja maailmanlopun melankoliaa

  Kajaanin kaupunginteatterin syksyssä nähdään kolme omaa ensi-iltaa. 19. syyskuuta Teatteritalon lavalla ensiesityksessä on Kay Pollakin elokuvaan perustuva musiikkipitoinen draamakomedia Niin kuin taivaassa, jossa kapellimestarin pääosassa nähdään kapellimestarina myös teatterin ulkopuolella menestynyt Riku Niemi.

  10. lokakuuta ensi-iltansa saa Risto Isomäen romaanin pohjalta dramatisoitu toimintatrilleri Litium 6, joka kuvailee ydinterrorismin uhkaa ja mahdollista maailmanloppua. Alueteatterin syyskuun ensi-illassa lähdetään tutkimusmatkalle nuoren tytön minuuteen, iloineen ja suruineen, Anne Ballinin näytelmässä Liian herkkä.


Liian herkkä, kuvassa Tiina Romppainen. Kuva: Heimo Haverinen
  Syksyn ensi-illoissa on myös kaksi vierailevaa esitystä.

  – Teatteritarjonta on todella monipuolista. Perinteisen teatterin lisäksi panostamme yleisötyöhön ja teatterikasvatukseen, mistä hyvänä esimerkkinä on 20. syyskuuta taidemuseon tiloissa ensi-iltansa saava nuorten ja vanhusten yhdessä toteuttama Elon voima -esitys, Pietarinen täydentää.

Monta syytä matkustaa ryhmässä

  Kajaanin kulttuurielämyksiin kannattaa lähteä tutustumaan kauempaakin. Pietarinen huomauttaa, että muutenkin edullisten teatterilippujen lisäksi Kajaanin kaupunginteatteri tarjoaa ryhmille erinomaisia etuja.

  – Kauempaa matkustaville ryhmille voidaan myöntää myös kuljetustukea linja-automatkoihin.Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »