Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kajaani, Kaukavesi, vesiliikuntakeskus, kokoustila, kuntosali, kahvio

Tervan tie


Kaukavesi sijaitsee upealla paikalla. Myös modernista kokoustilasta on upeat näkymät allasosastolle ja Kajaaninjoelle. Kuva: Kaukavesi

Kaukavesi – vesiliikuntakeskus veden äärellä

Kajaaninjoen varrella, vain kivenheiton päässä kaupungin keskustasta kohoava vesiliikuntakeskus Kaukavesi on Kajaanin kaupungin suuri ylpeydenaihe. Jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana Kaukaveden liikuntapalveluista nautti lähes 300 000 kävijää.


  Vain harvoin matkan varrelle osuu kohde, joka sopii ihan jokaiselle, ikään ja kokoon katsomatta. Kaukaveden palveluissa on huomioitu niin vauvat kuin vanhukset. Monipuolisella allasosastolla on oma uimapaikka taaperoille, ja monitoimialtaan lämmin vesi hierovine poreineen ja vesisuihkuineen vetreyttää varttuneempaakin väkeä.


Hyppytorni huimapäille. Kuva: Kuvakeskus Hynninen
  Vaihtelu kuuma- ja kylmävesialtaiden välillä virkistää nuorta ja vanhaa, eikä kuntouimareitakaan ole Kajaanissa unohdettu. Huimapäille on oma hyppytorni, ja vesiliukumäessä voi viilettää sekä lapset että lapsenmieliset.

  Allasalueen, peseytymistilojen ja kuntosalin esteettömyys otettiin tarkasti huomioon jo suunnitteluvaiheessa yhdessä vammaisjärjestöjen kanssa.

Kuntosalilta puhtia päivään

  Hallipäällikkö Heikki Ovaskan mukaan Kaukaveden kuntosali on kaikille sopiva harjoittelupaikka, ja se on kerännyt kävijöiltä runsaasti positiivista palautetta.

  – Salilla kuntoilee samanaikaisesti kaikenikäisiä ja -näköisiä ihmisiä. Paineilmalaitteet ovat turvallisia ja helppoja käyttää. Myös levypainoja ja aerobisia laitteita löytyy niitä kaipaaville.


Kaukaveden kuntosalilta löytyy jos jonkinlaisia kuntoiluvälineitä. Kuva: vesiliikuntakeskus Kaukavesi
  Kaukaveden tiloissa on koulutetun urheiluhierojan palvelut sekä solarium. Allasosastolla järjestetään kokeneiden liikunnanohjaajien vetämiä vesijumppia, joita voi varata myös omalle ryhmälle.

  Vesiliikunnassa on huomioitu myös seniorit. Yli 70-vuotiaat saavat uimahallin pääsymaksusta ja vesijumppamaksuista alennuksen.

Oma paikka palaverille

  Kaukaveden moderni kokoustila palvelee yritysasiakkaita ja ryhmiä. 20 hengelle suunniteltu täysin erillinen tila takaa paitsi työrauhan, myös upeat näkymät allasosastolle ja Kajaaninjoelle. Kokoustilassa on oma pieni keittiö kahvinkeittoa varten. Kaukaveden kahviota hoitava Kajaanin Mamselli toimittaa tilauksesta kokoustilaan myös kunnon aterian.

  Kaukaveden vieressä sijaitseva Scandic-hotelli Kajanus mahdollistaa pidemmänkin vierailun helposti. Hotellista on kulku käytävää pitkin allasosastolle, joten omasta huoneesta voi huoletta tepastella aamusaunaan kylpytakkiin pukeutuneena.Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »