Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kajaani, ABC Lohtaja, ruokailu, elintarvike, myymälä, ravintola, kahvila, apteekki

Tervan tie


Liikenneasema ABC Lohtaja sijaitsee 5-tien kupeessa. Kuva: ABC Lohtaja

ABC Lohtaja palvelee
  joka päivä

Liikenneasema ABC Lohtaja Kajaanissa on matkailijoiden ja paikallisten kohtaamispaikka, joka palvelee vuoden jokaisena päivänä aamuvarhaisesta iltamyöhään.


  Kajaanin kupeessa 5-tien varrella sijaitseva liikenneasema ABC Lohtaja on sekä mainio taukopaikka matkailijalle että paikallisten ”olohuone”. Vuoden jokaisena päivänä avoinna oleva liikenneasema tarjoaa polttoainetta paitsi autoille myös ihmisille niin ruuan kuin sosiaalisen kanssakäymisen muodossa.

  – Paikalliset asukkaat käyvät täällä jonkin verran kaupassa, vaikka lähistöllä on muutama muukin kauppa, kertoo liikennemyymäläpäällikkö Päivi Pikkarainen.

  – Täällä on omia porukoitansa, jotka käyvät juomassa aamukahvit, pelailevat ja vaihtavat kuulumiset. Tämä on vähän sellainen yhteydenpitopaikka.

Sopivasti matkan varrella

  Hyvä sijainti valtatien varrella kantakaupungin kupeessa houkuttelee myös matkailijoita etenkin sesonkiaikoina. Kuopiosta ja Kokkolasta päin tullessa liikenneasema on sopivasti ennen kaupungin keskustaa: ABC:llä voi pysähtyä hetkeksi vaikka syömään ennen Kajaaniin tutustumista. Samoin liikenneasemalla voi poiketa ennen kotimatkan alkua. 


Tilavassa ravintolassa on aina tilaa. Kuva: ABC Lohtaja
  Myös Vuokattiin ja pohjoisemman Suomen talviurheilukeskuksiin matkalla olevat turistit ovat löytäneet ABC Lohtajan palvelut. Ravintolasta saa lämmintä ruokaa päivittäin lähes puolille öin, ja tilavassa ravintolassa voi luottaa olevan tilaa mihin aikaan tahansa. Aamuvarhain liikkeellä oleva voi saada kahvi- ja juttuseuraa paikallisista. Liikenneaseman yhteydessä oleva elintarvikeliike palvelee samoin aukioloajoin kuin muu asema – siellä saa täydennettyä matkaeväsvarastoa ja myös samoissa tiloissa sijaitseva apteekki on hyödyllinen niin paikallisille asukkaille kuin monelle matkailijalle.


Elintarvikeliike palvelee samoin aukioloajoin kuin muukin asema. Kuva: ABC Lohtaja
  ABC Lohtaja avattiin vuonna 2005. Kymmenessä vuodessa se on saavuttanut vakaan asiakaskunnan ja tarjoaa miellyttävän kohtauspaikan kainuulaisen elämänmenon sydämessä.Tekstin kirjoitti


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »