Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Kajaani, Joutenlampi, leirikeskus, kurssikeskus, lomanviettopaikka, majoitus, ruokailu, liikunta, rentoutuminen, luonto

Tervan tie


Joutenlammen leiri- ja kurssikeskus sijaitsee kirkasvetisen Joutenlammen rannalla. Kuvat: Leiri- ja kurssikeskus Joutenlampi.

Joutenlammella on hyvä
 olla jouten

Leiri- ja kurssikeskus Joutenlampi tarjoaa puitteet rennolle luonnossa liikkumiselle ja rauhoittumiselle veden äärellä.


  Joutenlammen sydän on kirkasvetinen, lähdepohjainen Joutenlampi. Sen ympärillä kainuulainen luonto avautuu kaikessa kauneudessaan tarjoten elämyksiä ja kokemuksia ympäri vuoden. 


Joutenlammen päärakennus.
  Vuonna 1964 rakennetun ja 1986 peruskorjatun Joutenlammen kurssikeskuksen omistaa Kajaanin seurakunta ja kesäisin toiminnan perustana ovat seurakunnan omat leirit ja kurssit. Muuna aikana Joutenlampi toimii koulutus-, majoitus- ja lomanviettopaikkana sekä ryhmille että yksittäisille matkailijoille.

Ryhmälle kuin ryhmälle

  Seminaarien, kurssien, erilaisten juhlien ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen Joutenlammella on hyvin toimivat puitteet ja rauhallinen ympäristö – kun häiriötekijöitä ei ole, voidaan esimerkiksi työporukan ideointipäivässä keskittyä olennaiseen.

  Joutenlampi palvelee hyvin niin pieneten kuin suurten tilaisuuksien pitopaikkana: päärakennuksen suurimpaan kokous- ja juhlatilaan mahtuu peräti 150 henkeä ja pienempiä kokoustiloja on 30:lle tai 10:lle hengelle. Lisätiloja tarjoavat 40 ihmistä vetävä Kankaalan vakka-rakennus ja 15 hengen saunatupa. Olipa kyseessä siis yrityksen koulutuspäivät, häät tai syntymäpäiväjuhlat pienellä porukalla, Joutenlammelta löytyy sille sopivat puitteet. Esteettömyyden ansiosta Joutenlampi soveltuu hyvin myös erityisryhmille.


Rantasaunasta on mukava pulahtaa lähdepohjaiseen Joutenlampeen.
  Majoituspaikkoja kahden hengen soluasunnoissa ja 4–8 hengen majoitusmökeissä on yhteensä 126. Mökkejä vuokrataan myös loma-asumiskäyttöön, joten mikä olisikaan ihanampi paikka lomanvietolle kuin kaunis Kainuun luonto perheen tai kaveriporukan kesken? 

Lumoavaa luonnonrauhaa

  Leirikeskuksen ympäristö on omiaan omaehtoiseen liikkumiseen ja rentoutumiseen. Alueen harrastusmahdollisuudet – kuntopolku, urheilu- ja lentopallokentät – tarjoavat tekemistä ja ryhmäytymismahdollisuuksia. Varteenotettava vaihtoehto on myös vain istua lammen ääreen ja nauttia luonnonrauhasta hiljaa itsekseen. Helppokulkuinen mäntymaasto kutsuu käyskentelemään, marjastamaan ja sienestämään: mustikat ja puolukat kutsuvat poimijaansa, ja ainakin herkkutatteja löytyy leirikeskuksen ympäristöstä runsaasti. Syksyllä ruskan sävyttämä luonto sykkii kirkkaissa väreissä ja tarjoaa nautintoa kaikille aisteille.

Räätälöityjä palveluja tarpeen mukaan

Joutenlammella johtava ajatus on asiakaslähtöisyys: palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Paikallisen ohjelmapalveluyrittäjän kautta on mahdollisuus ostaa aktiviteetteja, ja Vuokatin monet huvitukset ovat vain 40 kilometrin päässä. Joutenlampi onkin oiva tukikohta lasketteluryhmille: päivät voi käyttää Vuokatin rinteissä, mutta illaksi ja yöksi pääsee rauhoittumaan halutessaan kauemmaksi hiihtokeskuksen vilinästä.


Oletko nukkunut laavussa? Joutenlammella sekin on mahdollista!
   Leirikeskuksen omassa keittiössä valmistuu maukkaat ruuat aina ryhmien toiveiden mukaisesti. 120-paikkainen ruokala on uudistunut muutama vuosi sitten, ja moderni keittiö pystyy täyttämään vaativatkin toiveet. Tarjolla on hyvää kotiruokaa ja -leivonnaisia, joiden tekemisessä hyödynnetään lähialueen tuottajien raaka-aineita. Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »