Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Paltamo, Shell Kontiomäki, ruokailu, ostos, levähdys, 24/7

Tervan tie


Shell Kontiomäki monipuolisine palveluineen on todellinen virkistyskeidas 5-tien varrella. Kuva: Shell Kontiomäki

Shell Kontiomäellä mahtuu aina istumaan

Erinomainen sijainti, hyvä ruoka ja monipuoliset palvelut tuovat Paltamossa sijaitsevalle Shell Kontiomäelle noin 700 000 käyntiä vuodessa.


  Heikki Juntusesta tuli huoltamoyrittäjä sattuman kaupalla vuonna 1992. Konkurssihuutokaupasta ostettu keskeneräinen huoltamo rakennettiin loppuun, ja viitostien varteen syntyi monipuolisesti palveleva liikenneasema jo kauan ennen kuin liikenneaseman konseptia edes tunnettiin.

  – Tästä ei alun perinkään ollut tarkoitus tehdä varsinaista huoltoasemaa, jossa olisi korjaamotoimintaa, siihen meillä on hyvä yhteistyökumppani, Heikki Juntunen kertoo.

  – Autotarvikkeita meillä on kuitenkin myynnissä laaja valikoima.


Liikeasemalta löytyy myös taideglleria. Kuva: Shell Kontiomäki
  Niiden lisäksi Shell Kontiomäestä löytyy lahjatavaroita ja käsitöitä, kohtalaisen suuri elintarvikevalikoima ja kattava valikoima kalastustarvikkeita. Liikenneaseman yhteydessä toimii myös tarjouskirjamyymälä. 

  – Se on mukava lisä meille, Juntunen sanoo.

Sopivasti sivussa, kuitenkin keskellä

  Shell Kontiomäen sijainti aivan vilkkaasti liikennöidyn 5-tien varrella on Juntusen mukaan suurin syy siihen, että asiakaskäyntejä kertyy noin 700 000 vuodessa. Etelän suunnalla seuraava isohko liikenneasema löytyy Kajaanista, pohjoiseen päin matkatessa täytyy kulkea noin 100 kilometriä ennen taukopaikkaa.

  Kesä ja talven hiihtolomaviikot ovat Shell Kontiomäellä sesonkiaikoja, jolloin hiihtolomamatkalaiset muodostavat merkittävän asiakaskunnan. Toinen suuri ryhmä on rekkamiehet, joille Juntunen henkilökuntineen tarjoaa hyvät palvelut: parkkitilat ovat laajat ja sauna lämpiää. Toki asiakkaissa on paljon myös paikallisia, sillä lähistöllä sijaitsee muutamia kyläkeskuksia. 


250-paikkaisessa salissa mahtuu vilkkaanakin aikana ruokailemaan. Kuva: Shell Kontiomäki
  Shell Kontiomäelle matkailijoita vetää palvelutarjonnan monipuolisuus: ”jokaiselle jotain” onkin Juntusen johtoajatus. Suurimpana houkuttimena toimii hyvä ravintola: lounas on maittava ja 250-paikkaisessa salissa mahtuu varmasti aina istumaan vilkkaanakin aikana. Heinäkuun sesonkiaikana liikenneasema palvelee 24/7, muina aikoina iltakymmeneen asti. 

  Reilussa 20 vuodessa asiakaskunta on oppinut löytämään Shell Kontiomäen ja luottamaan sen palveluihin. Juntusen mukaan se johtuu paljolti siitä, että yritys pyrkii jatkuvasti uudistumaan ja palvelemaan asiakkaita entistä paremmin.

  – Aina pitää jotain uutta olla vireillä, Juntunen nauraa. Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »