Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Paltamo, Kainuun Opisto, kurssit, kokous, juhlat, majoitus, ruokailu, ryhmäretket

Tervan tie


Kainuun Opisto tarjoaa monipuolisia tiloja ja palveluja keskellä virikkeellistä ympäristöä. Kuva: Kainuun Opisto

Retkelle tai kurssille Kainuun upeisiin maisemiin

Paltamon Mieslahdessa toimiva Kainuun Opisto tarjoaa koulutuksen ja kurssien lisäksi majoitusta ja ruokailua. Se on myös suosittu juhla- ja kokouspaikka, eikä ihme, sijaitseehan se upealla paikalla jylhien vaarojen ja Oulujärven välissä. 


  Kainuun Opistossa on järjestetty suuriakin perhe- ja sukujuhlia, sillä juhlatilaan sopii hyvin jopa 200 henkeä. Majoitustilaa on päärakennuksessa 52 hengelle, ja kesäisin asuntolatila lähes kaksinkertaistaa majoitusmahdollisuudet. 

  Opiston monipuoliset tilat mahdollistavat isojen seminaarien ja kokouksien lisäksi myös pienien ja intiimien palaverien pitämisen virikkeellisessä ympäristössä.

Yrttejä ja itsetuntemusta

  Kainuun Opiston kursseilla hyödynnetään monipuolisesti ympäröivää luontoa. Yksi ensi kesän kursseista perehdyttää käytännönläheisesti luonnon ruoka-aittaan.

  – Kolmiportaisen villiyrttikurssin ensimmäisessä osassa kerätään ja tunnistetaan yrttejä, toisessa osassa niitä opitaan käyttämään lääkinnässä ja kolmannessa osassa niitä käytetään ruuanlaitossa, kertoo opiston kurssisihteeri Sinikka Korhonen

  Villiyrttikurssin ohjaajat ovat alansa huippuosaajia, mieslahtelainen kasvibiologi Heikki Törmälehto sekä villiyrttispesialisti ja keittiömestari Sami Tallberg.

  Oulujärvellä järjestettävillä melontakursseilla saa opetusta melonnan alkeista tai retkimelonnasta. Melonnanharrastajat voivat hankkia pätevyyden opiston melonnanohjaajakoulutuksesta. Nuorille suunnatut golf-kurssit järjestetään viereisellä Paltamo Golfin kentällä, jota on sanottu Suomen kauneimmaksi. 

  Kursseista erityisen suosittuja ovat olleet Miina Savolaisen Maailman ihanin nainen -naisten omakuva- ja elämäntarinatyöpajat, joita kesällä 2016 järjestetään kaksi. Hyvin pidettyjä ovat myös herännäistaustan omaavan opiston Ikoninmaalauskurssit. Juhannuksen jälkeen järjestettävä kurssi on kuusipäiväinen.

Elämyksiä ryhmille

  Kainuun Opisto räätälöi yhden tai useamman päivän retkiohjelmia ryhmille. Ohjelma voi sisältää luentoja, liikuntaa, jalkahoitoa, retriittejä sekä tietenkin maittavaa ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa. Ohjelmatarjonnassa hyödynnetään ympäröivää upeaa luontoa Posti-Kallen vaellusreitteineen ja kauniine maisemineen. Ulkoilun lomassa ohjaajat kertovat aitoja tarinoita Mieslahden kylän historiasta ja paikallisista ihmisistä. 


Oulujärvellä riittää tekemistä kesän talven. Kuva: Kainuun Opisto
  Yksi ohjelmavaihtoehto on voimaannuttava musiikkivaellus, jossa kävelykierroksen aikana pysähdytään eri kohteissa kuulemaan tarinoita ja laulamaan tai veisaamaan aiheeseen sopiva laulu.

  – Meillä kaikilla on ollut tosi kivaa! toteaa Korhonen, joka toimii yhtenä vaelluksen ohjaajista.Tekstin kirjoittiEeva Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »