Nro 4-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Tervan tie, Muhos, Wanha Tylli, kokous, juhlat, luontopolku

Tervan tie


Wanhan Tyllin pihapiirissä voi harrastaa monenmoisia pelejä ja leikkejä. Kuvassa takkahuone ja aitat. Kuva: Wanha Tylli

MatkailutilaWanha Tylli

Muhoksen Laitasaaren kylässä sijaitseva Wanha Tylli on nykyajan mukavuuksilla varusteltu mutta vanhaa aikaa henkivä juhla- ja kokouspaikka. Tila koostuu päärakennuksesta, takkatuvasta, aitoista ja ulkosaunasta. 


  Päärakennuksessa on pirtti ja kolme kamaria, joissa on tilat kymmenelle majoittujalle. Hirsiseinät ja vanhat kakluunit luovat idyllisen tunnelman. Nykyaikaa edustavat hyvin varusteltu keittiö ja pesutilat sekä laajakaistayhteys. 


Wanhan tyllin päärakennuksen kamari. Kuva: Wanha Tylli
  Wanhan Tyllin 70m²:n takkatuparakennus sopii sekin erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Tuvassa on ajanmukainen pieni keittiö, 2 wc:tä sekä monipuolisilla liittymillä varustettu suuri näyttöruutu. Kesäaikana tuvassakin voi majoittua kymmenen henkilöä.

  Tilalla on laaja pihapiiri, jossa voi harrastaa monenmoisia pelejä ja leikkejä. Pihapiirissä voi yöpyä myös teltassa ja matkailuajoneuvossa. 

  Mieleenpainuvan retken tarjoaa Wanhan Tyllin pihapiiristä alkava luontopolku, jossa puro ylitetään köysilossia käyttäen, ja reilun kilometrin päästä saavutaan Topeliuksen muistokivelle, jonka maisemista Suomen satusetä sai innoituksensa kertomukseen Koivu ja Tähti.Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »