Nro 4-2015
Luokittelu: Pirkanmaa, Häme ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ;  Talvi ;  Kevät ; 
Avainsanat: Forssan Teatteri, Öbaut seitsemän veljestä, Kaaos, Isältä pojalle, Rinsessa Ruusunen, Pesulan likat

Teatterit


Öbaut seitsemän veljestä saunassa. Kuva: Forssan Teatteri

Forssan Teatterilla juhlakausi

Forssan Teatteri on ammattijohtoinen harrastajateatteri, joka aloitti toimintansa nykyisessä muodossaan vuonna 1980. Alusta alkaen teatterin tavoitteena on ollut tarjota laadukkaita ja mieliinpainuvia kulttuurielämyksiä, elää ajan hengessä menneisyyttä unohtamatta. 


  Teatterin juhlakautena 2015–2016 teatterin näyttämöllä nähdään peräti seitsemän erilaista esitystä.

  – Forssan Teatteri haluaa tarjota parasta ja viihdyttävintä teatteria teatterin ystäville, vakuuttaa Forssan teatteriyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Koskimies. Hän tuntee iloa jokaisesta katsojasta ja toivoo vierailijoiden kertovan kokemuksistaan myös ystävilleen, sukulaisilleen ja työtovereilleen. 

  Forssan Teatterin syyskauden aloittaa yleisön pyynnöstä lisäesityksiä saava Öbaut seitsemän veljestä. Hulvaton parodia käy neljän näyttelijän voimin läpi seitsemän veljeksen keskeiset kommellukset. Syyskuun lopulla luvassa on vielä viisi nauruhermoja kutkuttavaa esitystä.

Kaaos rouhaisee syvältä

  Mika Myllyahon käsikirjoittama ja Kirsi Lindholmin ohjaama Kaaos on tummanpuhuva komedia naisista nykymaailmassa. Kaaos kertoo kolmesta naisesta, ala-asteen opettajasta, freelance-toimittajasta ja tämän psykoterapeutti-sisaresta. Naisten arki ajautuu kaaokseen, kun yksi rakastuu, toinen eroaa, kolmas saa potkut. Kukin koettaa pitää kiinni arvoistaan kamppaillessaan ongelmiensa ja välinpitämättömän yhteiskunnan kanssa. Näytelmä rouhaisee katsojaa syvältä! Näytelmän ensi-ilta on 25.9.2015.  Nykyaikaisista perhesuhteista kertova Isältä pojalle saa ensi-iltansa 10.10.2015. Farssikomedia on Arto Niemisen käsikirjoittama ja Elina Pohdon sovittama ja ohjaama. Näytelmässä keski-ikäisen pariskunnan ja nuoren kehonrakentajapojan muodostama uusperhe etsii uutta sisältöä elämäänsä. Näytelmä on kannanotto nykypäivän elämyksiä metsästävään elämäntapaan, ja sen henkilöt ovat tämän päivän ihmistyyppien kärjistettyjä karikatyyrejä. Forssalaisten bulevardikomediaa kannattaa katsoa pilke silmäkulmassa!

Yllättävä Ruusunen ennen pesulaa

  Forssan Teatterin tämän kauden lastennäytelmänä nähdään yllätyksiä täynnä oleva versio perinteisestä sadusta Prinsessa Ruusunen. Miten kaunis Ruusunen selviää 2000-luvulla? Uskovatko lapset vielä nykyaikana satuihin, ja mikä on iltasadun merkitys pienelle Sannalle? Esityksen käsikirjoittaja on Ari Wirta ja sovittaja ja ohjaaja Elina Pohto. Esityksen ensi-ilta on 31.1.2016.  Kevääksi 2016 valmistuu myös Toni Roperin kirjoittama Pesulan likat -näytelmä, jossa pyykkituvalla pohditaan arjen iloja ja suruja. 12.3.2016 ensi-iltansa saava näytelmä koostuu neljän naisen kertomista lyhyistä tarinoista. Laulut tuovat näytelmän lämminhenkiseen ilotteluun hohtoa ja lumoa. Pesulan likat nostaa esiin ystävyyden ja yhteisöllisyyden teemoja, joita omaa etua korostava aikamme kaipaa. Näytelmän sovittaa ja ohjaa Elina Pohto. 


Keväällä 2016 Forssan Teatterissa nähdään Pesulan likat. Kuva: Forssan Teatteri
  Forssan Teatterin syksyn omaa tuotantoa täydentävät stand up -komiikkaa ja improvisaatiota sisältävät vierailuesitykset. 

Tekstin kirjoittiAhti Oksman


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »