Nro 4-2015
Luokittelu: Uusimaa ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ; 
Avainsanat: Keski-Uudenmaan teatteri, KUT, Pieni Raha, Symposion

Teatterit


Lokakuun alussa saa ensi-iltansa Sirkku Peltolan kirjoittama "Pieni raha". Jasonina nähdään Seppo Hattunen ja tämän äitinä Anna-Leena Sipilä. Kuva: Esko Vuorio

Keski-Uudenmaan teatteri luottaa kotimaiseen

Keski-Uudenmaan teatterilla alkanut syksy on poikkeuksellinen: tuotannossa on peräti kolme omaa ensi-iltaa, ja lisäksi nähdään kaksi vierailevaa esitystä.


  Vuonna 1998 perustettu Keski-Uudenmaan teatteri suosii suomalaisuuteen liittyviä ja suomalaisia näytelmiä. Tämänvuotiseen teatterisyksyyn KUT lähtee kahden kotimaisen näytelmän voimin. 

Ihmisen asialla

  Lokakuun alussa ensi-iltaan tulee Sirkku Peltolan kirjoittama lämminhenkinen ja mustalla huumorilla höystetty draama Pieni raha. Näytelmän päähenkilö on ”oman elämänsä Forrest Gump”, viisissäkymmenissä oleva heikkolahjainen aikamiespoika Jason, joka elää kahdestaan hyvin huolehtivaisen äitinsä kanssa. Jasonin elämä on hyvin tasaista – hänen viikkonsa kohokohta on linja-automatka läheiseen pikkukaupunkiin, jossa tutut rutiinit tuovat turvallisuudentunnetta ja pitävät kiinni elämässä. Kunnes kerran Jason törmää kaupunkimatkallaan uusiin ihmisiin, eikä mikään Jasonin elämässä ole sen jälkeen enää niin kuin ennen.

  Pieni raha on ihmisen asialla. Se on yksinkertaisen elämän ylistys, joka laittaa pohtimaan sitä, mitä me todella tarvitsemme. KUT:n Pienen rahan ohjaa Esko Vuorio ja sen pääosissa nähdään Seppo Halttunen Jasonina ja Anna-Leena Sipilä tämän äitinä. Muissa rooleissa ovat Jari Pahkin-Hämäläinen, Elina Varjomäki, Kaapo Pahkin ja Susanna Roine.

Mestarit areenalla

  Marraskuussa Keski-Uudenmaan teatteri juhlistaa suomalaisten sankareiden, Pekka Halosen, Jean Sibeliuksen ja Akseli Gallén-Kallelan syntymän 150-vuotisjuhlavuotta näytelmällä Symposion. Se on vauhdikas ja viihdyttävä kuvaus juhlavuoden sankareiden taiteilijantiestä ja heidän merkityksestään suomalaisten kansallistunnon kohottajina.


Symposion. Kuva: Esko Vuorio
  Heikki Lundin käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä on saanut nimensä Gallén-Kallelan kuuluisasta maalauksesta. Näytelmässä eletään vuotta 1904, jolloin Suomessa kärsitään tsaarin sortotoimista. Suomenmielisten taiteilijoiden piiri kokoontuu yhteen pitkästä aikaa. Rooleissa nähdään Heikki Lund Sibeliuksena, Jari Pahkin-Hämäläinen Axel Gallénina ja Seppo Halttunen Pekka Halosena. Lisäksi Tekla Hultinin roolissa on Anna-Leena Sipilä. Itsestään selvänä esityspaikkana on Halosenniemi Tuusulassa.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »