Nro 4-2015
Luokittelu: Keski-Suomi ;  Teatterit, orkesterit ;  Syksy ; 
Avainsanat: Jyväskylä, kaupunginteatteri, Jekyll & Hyde, Prinsessa Ruusunen

Teatterit


Jekyll & Hyde, kuvassa portto laulajatar Lucy (Maria Lund) ja tiedemies Dr. Jekyll & Mr. Hyde (Henri Halkola). Kuva: Jiri Halttunen

Hyvän ja pahan taistelu Jyväskylän kaupunginteatterin syksyssä

Kuka on hyvä, kenessä asuu pahuus? Mikä erottaa pelon viisaudesta tai moraalin tekopyhyydestä? Näihin suuriin kysymyksiin etsitään vastausta Jyväskylän kaupunginteatterin suurmusikaalissa Jekyll & Hyde.


  Robert Louis Stevenssonin maailmankuuluun pienoisromaaniin perustuva musikaali on kauhua ja romantiikkaa yhdistelevä tarina, jossa ihmismielen kaksijakoisuuden lisäksi pääosassa ovat suuret tunteet, vahva musiikki ja aisteja hivelevä visuaalisuus. Jyväskylässä tästä teatterilavojen klassikosta nähdään ja kuullaan uusi suomennos, joka on Kari Arffmanin käsialaa, ja jonka Anssi Valtonen ohjaa.

  Tohtori Jekyllin ja hänen pirstaloituneen persoonansa tuotteen, herra Hyden, roolissa vuorottelevat Jyväskylän kaupunginteatterin omat lahjakkaat näyttelijät Henri Halkola ja Joni Leponiemi. Naispääosassa kauniina portto Lucyna nähdään valovoimainen vierailijatähti Maria Lund, jolle Jekyll & Hyde on toinen musikaalivierailu Jyväskylässä. 

  – Tämä on musikaali, jossa on hieno tarina ja uskomattoman upeaa musiikkia, Lund toteaa. Toisessa naispääroolissa yläluokkaisena Emmana hehkuu talon oma näyttelijä Saara Jokiaho

Mielen valot ja varjot paljastuvat

  Jekyll & Hyde on kertomus intohimoisesta tiedemiehestä, joka kehittelee kemikaalia, jolla pystyisi erottelemaan ihmisessä piilevän hyvän ja pahan toisistaan ja siten auttamaan ihmiskuntaa voittamaan pahuuden. Kokeissaan Jekyll luo vahingossa itselleen sivupersoonan, herra Hyden, joka alkaa pikkuhiljaa valloittamaan yhä enemmän tilaa tohtori Jekyllin ruumiista. Alkaa tiukka taistelu, jossa hyvän ja pahan raja ei aina ole yksiselitteisen selvä. 

  Jyväskylän kaupunginteatterin Jekyll & Hyde on kokonaisvaltainen elämys, jossa kiehtovaa tarinaa tukee 11-henkinen orkesteri, Sonja Pakalénin hieno koreografia ja 1800-luvun Lontooseen kuljettava, Marjatta Kuivaston suunnittelema näyttävä lavastus. 

Prinsessa Ruusunen – tuunattu klassikko jatkaa

  Jekyll & Hyden sadunomaista maailmaa täydentää Jyväskylän kaupunginteatterin koko perheen satunäytelmä Prinsessa Ruusunen, joka jatkaa suurella näyttämöllä syyskauden ajan. 


Prinsessa Ruusunen (Anne-Mari Alaspää) ja prinssi Florestan (Miika Tuominen). Kuva: Jiri Halttunen
Sakari Hokkasen Ruusus-versiossa kaikkien tuntema klassikko on tuunattu ripauksella glitteriä, kourallisella kimalletta ja hiukkasella huumoria: ihanan prinsessan kosijoiden joukossa nähdään muiden muassa prinssi Chiik Ensimmäinen.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »