Nro 5-2015
Luokittelu: Kymenlaakso, Etelä-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lappeenranta, Original Sokos Hotel Lappee

Via Karelia


Original Sokos Hotel Lappeen allasosastolla on mukava rentoutua.

Hotelli kuin teatterin lämpiö

Original Sokos Hotel Lappee – kuivin jaloin teatteriin ja takaisin.


  Teatterimatka vieraaseen kaupunkiin voi olla aikamoista säätämistä – paitsi Lappeenrannassa. Original Sokos Hotel Lappee laajeni alkuvuodesta ja on nyt kiinteä osa kauppakeskus IsoKristiinaa aivan keskellä Lappeenrannan kaupunkia. 

Ole osa teatteria jo alkuhetkistä

  Original Sokos Hotel Lappeen ja Lappeenrannan kaupunginteatterin yhteistyö tarjoaa teatterimatkustajille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia. Hotellin teatteripaketit ovat kätevä tapa yhdistää kulttuurielämys, ruumiinravinto ja kaupunkiloman edut. 


Lappeenrannan kaupunginlahti.
Majoitus keskellä kaupunkia ostosmahdollisuuksien kupeessa, kiireetön ruokailu ja helppo siirtymä sisäkautta teatterin tiloihin houkuttelee varmasti niin ryhmiä kuin yksittäisiä matkailijoita.   Teatteri-illan tunnelmaan on helppo siirtyä jo ennen esitystä, sillä osasta Original Sokos Hotel Lappeen uusista huoneista avautuu näkymä teatteriin johtavaan portaikkoon ja lämpiöön. Sieltä on mukava katsella, kuinka teatteriyleisö hiljalleen saapuu paikalle, ja pujahtaa itse sopivan hetken tullen osaksi kulttuurielämystä. Esityksen jälkipuinti onnistuu mainiosti hotellin baarissa tai ravintolassa, jonne siirtyy hetkessä kuivin jaloin.

Suloisen Saimaan sävyissä

  Koska Original Sokos Hotellit kunnioittavat paikallisia perinteitä ja kulttuuria, Lappeessakin paikallisuus näkyy, kuuluu ja maistuu. Hotellin hiljattain remontoidut korkeatasoiset kokous- ja juhlatilat mahdollistavat erilaisten tilaisuuksien järjestämisen. 


Lemmikitkit ovat tervetulleita!
Historiaa henkivässä ravintola Rakuuna Banquetissa on tilat jopa 220 ruokailijalle, ja ryhmäruokailua maustamaan on mahdollista saada myös ohjelmaa – vaikkapa aito Rakuunatervehdys paikallisen Rakuunakillan suorittamana tai musiikkiesityksiä. Ruokalistaa maustavat perinteiset paikalliset herkut, savulohimousse ja aito ruisleipä sekä aamiaispöydän valikoimiin kuuluva perunalepuska. Kaikissa hotellin huoneissa on luettavissa fiktiivinen tarina, joka alkaa kaukaa historiasta ja päättyy kauppakeskuksen rakentamiseen. 

  Hotellin 260 huoneesta 52 on aivan uusia ja niiden sisutuksessa näkyy Saimaan vaikutus: syksyisen Saimaan harmaan sävyt tekstiileissä. Raikas valkoinen ja elävöittävät puupinnat kevyen kalustuksen kanssa luovat rauhallisen tunnelman. Saimaa Superior -huoneen tekstiileihin on tuotu sininen teema. Hotelli päivittää vuosittain myös vanhempia huoneita ja samat mukavuudet löytyvät kaikista huoneista; esimerkiksi vedenkeitin ja hiustenkuivain. Kaikissa huoneissa on allergikoille soveltuva kovapintainen lattia, ja koko hotelli on savuton.

Maailman maut kohtaavat karjalaisen välittömyyden

  Rakuuna Banquetin lisäksi Original Sokos Hotel Lappee tarjoilee maittavaa ruokaa myös muissa, vastikään uudistetuissa ravintoloissaan. S-ketjuun kuuluva Trattoria Casa tuo eteen ihanat italialaiset maut. Casassa risotot ja pastat ovat isossa roolissa – kaikki alusta asti itse käsityönä tehtynä. 


Trattoria Casa. 
 
  Momento Coffee & Salad -kahvilassa yhdistyvät kahvila- ja moderni lounaskulttuuri. Momenton salaattibaarissa on vaihtoehtoja joka lähtöön, ja makuja, joita ei yleensä ole totuttu salaattipöydissä näkemään.

  Soul Bar & Piano -ravintola on mainio paikka illan aloittamiseen drinkin tai pienen syötävän kera. Musiikki on Soulissa ratkaisevassa osassa, ja onpa siellä piano ja kitara asiakkaidenkin vapaassa käytössä.

  Original Sokos Hotel Lappee yhdistää oivallisesti maailman maut ja kansainväliset kulttuurivirtaukset – ja maustaa ne aimo annoksella välitöntä ja iloista karjalaista palveluasennetta!


Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »