Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ;  Talvi ; 
Avainsanat: Via Karelia, Pohjois-Karjala, Kitee, Kiteenhovi, moottorikelkkasafari

Via Karelia


Kiteenhovissa viihtyy koko perhe. Kuva: Hotelli Kiteenhovi

Helppoja elämyksiä Kiteenhovissa

Hotellimajoitus voi olla myös elämys – kuten Kiteenhovissa Kiteellä.


  Hotelli Kiteenhovi on kodikas kaupunkihotelli aivan Kiteen keskustassa. Ystävällinen ja yksilöllinen palvelu, hyvä ruoka ja monipuolinen viihdetarjonta ovat Kiteenhovin valtteja, jotka saavat monet vieraat palaamaan hotelliin uudestaan ja uudestaan.

Kelkkasafari kruunaa kokouksen

  Kiteenhovi on sijaintinsa ansiosta myös suosittu kokoushotelli. Ryhmä- ja kokousvieraille Kiteenhovi tarjoaa työputken katkaisevia aktiviteetteja, kuten moottorikelkkasafareita ja ohjattuja kalastusretkiä. 


Veikko Vanhasen kelkkasafarit järjestetään mahtavissa maisemissa. Kuva: Kelkkavuokraus Veikko Vanhanen
  – Aloitimme moottorikelkkasafarit yhteistyökumppanimme Veikko Vanhasen kanssa viitisen vuotta sitten ja ne ovat olleet hyvin suosittuja, kertoo Aki Sutinen Kiteenhovista.

  – Toki vuokraamme talvisaikana kelkkoja myös yksityisille vieraille, mutta etenkin porukassa safari on hauska elämys. Ulkomaalaisille yritysvieraille safari on ainutlaatuinen kosketus Suomeen.

  Kelkkareitille pääsee suoraan hotellin takapihalta turvallisesti, joten myös kokemattomammat kuljettavat voivat uskaltautua mukaan. Safarin mukana on aina opas, joka ennen retken alkua antaa perusohjeet kelkan kuljettamiseksi. Kaikki varusteet löytyvät paikan päältä, joten osallistujalta ei tarvita muuta kuin paljon reipasta seikkailumieltä. 

  Ryhmän toiveiden mukaan kelkkasafari voi olla muutaman tunnin mittainen tai kestää koko päivän – erimittaiset merkityt reitit kulkevat keskellä kauneinta pohjoiskarjalaista luontoa kuljettaen metsästä järven jäälle ja takaisin metsään. Koko päivän retkillä nautitaan mahdollisuuksien mukaan kevyt lounas luonnon helmassa, ja kokemukset perataan illalla Kiteenhovin saunan löylyissä. 

Hyvää ruokaa paikallisista raaka-aineista

  Kodikkaassa Kiteenhovissa on 34 savutonta huonetta ja ravintola, joka on kuuluisa kaupungin parhaasta ruuasta. Kiteenhovin keittiössä arvostetaan paikallisia raaka-aineita, joista tehdään maukasta ruokaa rakkaudella ja ammattitaidolla. Arkisin ja lauantaisin käytössä päivällä lounaslista, ja muina aikoina kattavalta à la carte -listalta löytyy paikallisiin perinteisiin pohjautuvaa ruokaa kansainvälisillä mausteilla.

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »