Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Lieksa, Koli, Break Sokos Hotel Koli, Koli Relax Spa, saunapolku

Via Karelia


Ainutlaatuisia saunakokemuksia Koli Relax Spassa. Kuva: Annika Sorjonen

Kylpylähotelli Suomen parhaalla näköalapaikalla

Korkeuksiin kohoavat vaaramaisemat heijastuvat horisonttiin katoavan Pielisen pintaan. Break Sokos Hotel Kolilta avautuvia näköaloja on vaikea päihittää. Ei ole siis ihme, että samalta paikalta sai aikoinaan alkunsa koko Kolin seudun matkailu – tuon saman vaaran laelle avattiin vuonna 1896 Kolin ensimmäinen majatalo.


  Kolille lähdetään viettämään huoletonta ja rentouttavaa lomaa. Auton voi unohtaa koko vierailun ajaksi, sillä kaikki tarvittava löytyy vain muutaman askeleen etäisyydeltä. Kolin parhaalle näköalatasanteelle on vain 200 metrin matka, ja kansallispuiston patikointireitit sekä Ukko-Kolin vauhdikkaat laskettelurinteet alkavat heti hotellin ovelta. Tuolihissi kuljettaa laskettelijat aivan hotellin nurkalle, eikä mikään rentouta paremmin rinnepäivän jälkeen kuin nautinnollinen luksuskylpylä Koli Relax Spa.

Seuraa omaa saunapolkuasi

  Koli Relax Spa tuo hemmottelun täysin uudelle tasolle. Kylpylän ovella vastassa on Lumenen tuotteilla täytetty kylpykiulu, jonka seurassa voi kulkea kaunistavaa, virkistävää, vahvistavaa, rentouttavaa tai palauttavaa saunapolkua.

  Kylpykiulun sisältämistä tuotteista riittää mainiosti kahdelle, ja ne sopivat sekä naisille että miehille. Pariskunnat voivat halutessaan vaihtaa toisen tuotekiulun vaikkapa kuplajuomaan, jota siemailla kylpylän maisematerassilla porealtaan lämmössä miljoonien tuikkivien tähtien alla.

Suihkuttele Kolin kuohussa

  Näin uniikkia ja intiimiä kylpylää ei Suomessa ole ennen nähty.

  – Suihkuissa voi valita lämpötilan, värit, valot, äänet ja tuoksut omien tuntemustensa mukaan, esittelee hotellinjohtaja Jukka-Pekka Pesonen.

  – Voit vaikkapa suihkutella villinä virtaavien vesiputousten alla sademetsän äänien ja tuoksujen ympäröimänä tai virkistyä kylmän Kolin Kuohu -suihkun alla.


Nautinnollinen kylpy hyvässä seurassa. Kuva: Break Sokos Hotel Koli
  Kylpylän kivilauteiset saunat ovat sekasaunoja, ja niissä käydään uima-asuun pukeutuneena. Jatkuvan riisuuntumisen ja pukeutumisen voi siis unohtaa. Sen sijaan kylpylävieraat voivat keskittyä olennaiseen – ainutlaatuisesta kylpyläelämyksestä nauttimiseen.

  Koko kylpylä on anniskelualuetta, ja kello 16:00 jälkeen kylpylään on 18 vuoden ikäraja. Ei vesiliukumäkiä, ei pommihypyistä nousevia hyökyaaltoja – vain täydellistä irtiottoa arjesta hemmotteluhoitoineen, hedelmälautasineen ja vaaran laelta avautuvine kansallismaisemineen.


Ruokasalin ikkunoista avautuvat häikäisevät maisemat. Kuva: Break Sokos Hotel Koli
  Koli Relax Spa on saanut huomiota myös kansainvälisissä piireissä, ja lokakuussa se ansaitsi paikkansa Luxury Travel Guide -luksusmatkailuoppaan listoilla.

Nautiskellen kohti iltaa

  Rentouttavan kylpyläkokemuksen jälkeen iltaa voi jatkaa hotellin Grill it! -ravintolassa. Ravintolan erikoisuus on puuhiiligrilli, joka tuo annoksiin lempeän leppäsavun aromin. Illallisen kruunaa Pieliselle avautuvat näköalat.

  – Kolin ravintoloissa kunnioitetaan karjalaisia makuja moderneilla vivahteilla. Luonnolliset raaka-aineet, lähiruoka ja tuoreus ovat Kolilla arvossaan, Pesonen täydentää.

 
Rauhallinen kirjastobaari Hiekkapaikka. Kuva: Annika Sorjonen
  Kylpylän vieressä sijaitseva kirjastobaari Hiekkapaikka on omiaan rauhaisalle yömyssylle hyvän kirjan parissa. Tilan voi vuokrata myös yksityiseen illanviettoon, kuten työporukan yhteistä karaokeiltaa varten. Rentoon villasukkakokoukseen soveltuu kolmannen kerroksen takkakabinetti, jonka lisäksi hotellissa on kolme muuta kokoustilaa. Isompiin tilaisuuksiin voi hyödyntää pihapiirissä sijaitsevaa luontokeskus Ukkoa, jonka auditorioon mahtuu yli 200 henkeä.

  – Luontokeskus Ukon avulla matkailija saa kokonaisvaltaisen kuvan Kolin perinnemaisemista ja sen rajattomista virkistysmahdollisuuksista, Pesonen tiivistää.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »