Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Karjala ;  Alue-esittelyt ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Nurmes, Hotelli Nurmeshovi, Sari Martikainen

Via Karelia


Funkistyylinen Hotelli Nurmeshovin rakennus on valmistunut vuonna 1939. Kuva: Hotelli Nurmeshovi

Perinteikäs Nurmeshovi 
on kolmen ravintolan keskustahotelli

Nurmeksen keskustassa komeilee vaalea funkkistyylinen rakennus, jolla on pitkät perinteet niin hotellina kuin tasokkaana ruoka- ja tanssiravintolana. Vuonna 1939 Nurmeksen katukuvaan nousseen Nurmeshovin nimi tiedetään kaikkialla kaupungissa, ja sen keskeisen sijainnin ansiosta on matkailijoidenkin helppo löytää perille.


  Sari Martikainen on ollut Nurmeshovin yrittäjänä reilun vuoden ajan. Talon tavat ovat tuorehkolle hotellinpitäjälle ennestään tuttuja, sillä Martikainen on tehnyt Nurmeshovissa lähes 25 vuoden työuran.

– Rakennus on valloittava, ja täällä todella aistii aitouden. Vaikka pientä pintaremonttia on tietenkin tehty, vanha Nurmeshovi näkyy hotellissa yhä vahvana, Martikainen kertoo.

Majoitu mukavasti keskellä kaupunkia

  Nurmeshovi on erityisesti työkseen matkustavien suosiossa, sillä rautatie- ja linja-autoasemilta on vain parinsadan metrin matka. Pysäköintitilaa on hotellin välittömässä läheisyydessä reilusti, joten Nurmeshoviin saapuu sujuvasti jopa bussilastillinen matkailijoita aterioimaan tai majoittumaan. Kaikkien yöpyjien käytössä on asiakassauna, joka lämpenee viikon jokaisena iltana.


Hotelli Nurmeshovin kahden hengen huone.
  Nurmeshovin vastaanotto on suljettu sunnuntaisin, mutta se ei estä majoittumista koko viikonlopun ajaksi. 

  – Sunnuntaiyöpyjät saavat käyttöönsä avainkortin, jolla he pääsevät kulkemaan vapaasti hotellin tiloihin ulko-oven ollessa suljettuna, ohjeistaa Martikainen.

Illallisravintolasta yökerhon humuun

  Buffetaamiainen katetaan katutasossa sijaitsevaan Ravintola Nurmeshoviin. Arkipäivisin tarjolla on monipuolinen lounaspöytä.


Ravintola Nurmeshovi. 
  – Erityisesti salaattipöytämme saa valtavasti kehuja, sillä meillä ei käytetä valmiita salaattisekoituksia, vaan asiakkaat voivat rakentaa salaattinsa aidosti tuoreista raaka-aineista, Martikainen toteaa.

  Iltaruokaan panostetaan entistä enemmän, ja asiakkaiden erityistoiveita kuunnellaan tarkkaavaisesti. Ravintolan tiloissa järjestyvät myös juhlat ja kokoukset aina sadan hengen tilaisuuksiin asti.


Yökerho Safirin tunnelmaa. Kuva: Hotelli Nurmeshovi
  Nurmeshovin alimmassa kerroksessa sijaitseva yökerho Safir sekä katutason kuppila Pub Remu & Elsa ovat avoinna perjantaisin ja lauantaisin. Kahdesta kolmeen kertaan kuussa Nurmeshovin ravintolasalissa tanssitaan sunnuntaipäivän ratoksi perinteikkäät iltapäivätanssit.

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »