Nro 5-2015
Luokittelu: Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Aina ; 
Avainsanat: Via Karelia, Kuusamo, Ruka, Oulangan kansallispuisto, Karhunkierros

Via Karelia


Upeita maisemia Karhunkierroksen varrelta. Kuva: Siru-Leena Mukkala

Kuusamon kutsu ei vaimene

Kuusamo tarjoaa puhdasta luontoa, liikunnan riemua ja erämaaelämyksiä. Ei tarvitse ihmetellä, miksi tuhannet matkailijat kuulevat Kuusamon kutsun joka vuosi.


  Kuusamo on Pohjois-Pohjanmaan maakunnan sekä pohjoisin että itäisin kunta, johon kuuluu myös vetovoimainen Rukan alue. Matkailukeskuksen lisäksi Kuusamon kaupungin alueella on lukuisa joukko matkailuyrityksiä, joiden tarjonnasta löytyy elämyksiä ja kokemuksia kaikkina vuodenaikoina. 

  Kuusamon kuuluisin vaellusreitti on pääosin Oulangan kansallispuistossa kulkeva Karhunkierros, jonka pituus Ristikalliolta on noin 70 kilometriä. Kansallispuiston polut ja muut vaarojen rinteillä risteilevät retkeilyreitit kutsuvat nauttimaan upeasta luonnosta puhtaimmillaan, oli liikkeellä sitten kävellen, pyörällä tai lumikengillä. Kuruihin, kanjoneihin ja jokiuomiin ei hiihtosirkuksen häly ylety, vaan luonnosta pääsee nauttimaan täydessä rauhassa joko talven hankien ympäröimänä tai kesällä yöttömän yön valaistessa.  Luontoelämyksiä täydentävät Kuusamon monipuoliset palvelut, joita ei tarvitse hakea kaukaa. Ravintolat, aktiviteetit ja hoidot muodostavat houkuttelevan kokonaisuuden, jossa kaikki on kätevästi lähellä, juuri niin kuin hyvällä lomalla kuuluukin olla.


Tekstin kirjoittiM.I. & E.O.


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »