Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ;  Talvi ; 
Avainsanat: Revontultentie, Tornio, Toranda, Toranda on Ice, jääkiekko-ottelu, jääravit

Revontultentie


Torandassa on vietetty muun muassa Venetsialaisia. Kuvat: Toranda Events

Toranda Events on elämyksellisten tapahtumien edelläkävijä

Tornion Hellälässä sijaitseva viihdekeskus Toranda on monien mahdollisuuksien elämyskohde Tornionjoen rannalla. Maaliskuussa Torandassa tehdään historiaa, kun Toranda On Ice -tapahtumassa vastakkain asettuvat kahden maan urheilulegendat kahdessa eri lajissa, kahdessa eri maassa ja aikavyöhykkeellä.


  Toranda Events järjestää tapahtumia kokouksista ja juhlatilaisuuksista tuhansien vieraiden messuihin, konsertteihin ja urheilutapahtumiin. Rantaravintola Toranda Magasin maisematerasseineen on avoinna paitsi tapahtumien yhteydessä, myös kesäaikaan päivittäin. Rannassa palvelee lisäksi 40 paikan vierasvenesatama Toranda Marina


Toranda Marina. 
Toranda On Ice kerää legendat jäälle

  19. maaliskuuta 2016 Tornionjoen jäällä nähdään ainutlaatuinen urheilutapahtuma, jossa jääkiekkolegendat Suomesta ja Ruotsista kohtaavat kaikkien aikojen veteraaniottelussa – jääkiekko-ottelu pelataan samaan aikaan kahdessa eri maassa, kahdella eri aikavyöhykkeellä. Punaviiva on Suomen ja Ruotsin rajalla.

  Toranda Eventsin tiedottaja Mika Kulju huomauttaa, että vaikka veteraaniotteluita on pelattu ennenkin, vastaavaa ei ole nähty missään muualla maailmassa.

  – Jääkiekkomatsin pelaaminen kahdessa eri valtiossa ja vielä luonnonjäällä ei kovin monessa paikassa ole mahdollista, hän toteaa.


Esa Tikkanen on yksiToranda on ICE -tapahtuman tähdistä. n. Osa tapahtuman tuotosta käytetään hyväntekeväisyyteen. Kuva: Ville Honkonen.
  Lopulliset kokoonpanot julkistetaan helmikuun alussa. Suomen joukkueessa osallistumisensa ovat vahvistaneet ainakin 5-kertainen Stanley Cup -voittaja Esa ”Tiki” Tikkanen, kiekkokansan tuntema suuruus Jari Kurri sekä Suomen ensimmäisen MM-kultamitalin vuonna 1995 torjunut Jarmo Myllys.

Rajatonta jännitystä raviradalla

  Toranda On Ice -tapahtumaa täydentää ennennäkemättömät jääravit. Raveihin odotetaan kansainvälisesti tunnettuja ohjastaja- ja valmentajanimiä hevosineen. Jääkiekkokaukalon viereen aurattava ravirata kulkee puoliksi Suomen ja puoliksi Ruotsin puolella. 

  Jääravien lähdöt ajetaan ennen jääkiekko-ottelua, erätauoilla ja ottelun jälkeen. Yleisö pääsee seuraamaan ravitunnelmaa joko siirtymällä raviradan ääreen tai kääntämällä katseensa kiekkokatsomossa viereisen raviradan suuntaan. 

  Ensimmäistä kertaa järjestettävästä Toranda On Ice -tapahtumasta suunnitellaan jokavuotista perinnettä. 

  Alkulämpöä maaliskuun historialliseen tapahtumaan kerätään Torandassa 12.–13. helmikuuta Lapland Tattoo Weekend -tatuointitapahtuman merkeissä. Viikonlopun aikana taitojaan esittelevät eri tyylisuuntia edustavat tatuointiartistit, ja lavalla nähdään monia vauhdikkaita liveartisteja ja tanssiesityksiä.

http://www.torandaonice.com

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »