Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Tapahtumat ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Tornio, Park Hotel Tornio

Revontultentie


Kuvat: Park Hotel Tornio

Park Hotel Tornio – laadukasta lomailua kahden valtakunnan rajalla

Tornion ”puistohotellista” avautuu upeat näkymät Tornionjoelle, ja Ruotsi on vain kivenheiton päässä.


  Park Hotel Tornion juuret ulottuvat aina 1940-luvulle. Siitä asti on Tornionjoen rannalla seisova hotelli palvellut niin Suomesta kuin ulkomailta, pääasiassa Ruotsista, tulleita matkailijoita.  Viime vuoden aikana hotellin tilat ovat käyneet läpi kattavan remontin, ja nyt Park Hotel Tornio on entistä toimivampi ja viihtyisämpi. Hotellinjohtaja Jorma Sankala kertoo, että palaute asiakkailta on ollut positiivista.

  – Uudistus on erittäin onnistunut. Paikat ovat siistit ja hyvät, huoneiden sisustus on raikas, värikäs ja virkistävä. Asiakkaat ovat tykänneet, Sankala sanoo.

Yritys- ja ostosmatkailu vetureina

  Park Hotel Tornion käyttöaste on tällä hetkellä erinomainen verrattuna maan keskiarvoon. Sankalan mukaan suuri merkitys on alueen vahvalla teollisuustuotannolla: alueella sijaitsee monta isoa tehdasta, joissa käyvät vierailijat yöpyvät hotellissa. 

  – Myös matkailujäänmurtaja Sampolla ja Kemin lumilinnassa vierailevat matkailijat ovat meillä iso ryhmä, samoin ruska- ja ostosmatkalaiset. Norjalaiset turistit olivat viime kesänä suuri käyttäjäryhmä, Sankala kertoo.

  Tornio-Haaparanta on pohjoisessa Suomessa vilkas ostosmatkailukohde. Kauppakeskus Rajalla yhdessä Ikean ja muiden ruotsalaisketjujen kanssa tuo alueelle yli miljoona ihmistä vuosittain Suomesta ja Ruotsista.

Pilkkien ja jalalla koreasti

  Park Hotel Tornio sijaitsee aivan vapaana virtaavan Tornionjoen rannalla. Vuosittain hotellin edustalla järjestetään Tornion suurpilkit, Suomen suurin talvikalastustapahtuma: kaksipäiväinen tapahtuma kerää hotellin edustalle lähes 10 000 pilkkijää. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo 21. kerran. Park Hotel Tornio on vahvasti mukana tapahtuman järjestämisessä.  Park Hotel Torniossa tapahtuu ympäri vuoden. Hotellissa on peräti viisi ravintolaa, jonka tarjoilut ovat paitsi hotellivieraiden myös kaupunkilaisten käytössä. Tilaus- ja tanssiravintola Park Areenassa järjestetään säännöllisesti tansseja ja elävän musiikin konsertteja, jotka elävöittävät kaupungin elämää.

Kokoustoimintaa

  Park Hotel Torniossa on myös isot ja monipuoliset kokoustilat (mm. auditorio 200 hengelle) sekä edustavat saunatilat reilunkokoisine uima-altaineen. 
http://www.phtornio.fi

Tekstin kirjoittiMatleena Ikonen


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »