Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Ylitornio, Lomakeskus Karemajat, Heikki Alatulkkila

Revontultentie


Lappia ei tarvitse Karemajoja kauempaa hakea. Kuvat: Lomakeskus Karemajat

Lomakeskus Karemajat – lumoava lomakylä Lapin portilla

Ainiovaaran laella lepää kotimaanmatkailijan sielu sekä mieli. Yli 200 metriä merenpinnan yläpuolella eteläisen Lapin kiehtovat maisemat pääsevät oikeuksiinsa. Suoraan alapuolella siintää Ylitornion kuntakeskus, mutta liikenteen äänet eivät vaaran laelle kanna.


  Karemajojen hotellihuoneissa ja persoonallisissa lomamökeissä on tilaa 58 majoittujalle. Yöpyjien käytössä on kaksi saunaa sekä poreallas. Terassilla on myös ulkopalju, jonka voi varata oman seurueen illanviettoon. Kokonaisuuden kruunaa upea näköalaravintola, jossa laitetaan lauantai-iltaisin jalalla koreasti tanssiorkesterin tahtiin.


Näköalalaavu. 
  Karemajojen isäntä Heikki Alatulkkila osti lomakeskuksen Eläkeliitolta vuonna 2013. Eläkeliiton jäsenryhmät nauttivat yhä Karemajojen palveluista edullisesti ja lomailevatkin Ainiovaaralla vuosittain. Myös muille ryhmille räätälöidään majoituspaketit tarpeen mukaan.

Ainutlaatuisia saunaelämyksiä yksin tai yhdessä

  Karemajojen rauhaisasta ilmapiiristä ja luonnonkauniista miljööstä voi nauttia majoittumattakin. Monipuoliset kokoustilat ja -paketit mahdollistavat rennon kokous- tai koulutustilaisuuden, johon voi helposti yhdistää virkistäytymisiltapäivän ja iltaohjelmaa. 

  Karemajojen saunat, poreallas ja palju ovat varattavissa myös yksityistilaisuuksiin. Saunat ovatkin Alatulkkilan mukaan ahkerassa käytössä.


Karemajojen tunnelmallinen palju on saunojien ahkerassa käytössä.
  – Saunailtaan ei parempia puitteita löydy – löylyjen välillä vilvoitellessaan voi ihailla vaaran laelta avautuvia maisemia.

  Karemajojen saunapalveluja hyödyntävät myös monet paikalliset seurueet.

  – Olemme kehittämässä Karemajoille ihan omaa saunamaailmaa, Alatulkkila vinkkaa.

Luontopoluilta virtaa lauantaitansseihin

  Karemajojen 200-paikkainen à la carte -ravintola tarjoilee maukasta lappilaispainotteista ruokaa. Luonnonläheiset maut pääsevät oikeuksiinsa näköalaikkunoiden äärellä.


200-paikkainen á la carte -ravintolasali.
  Lauantai-iltaisin ravintola muuttuu lähiseudun vauhdikkaimmaksi illanviettopaikaksi. Viikonlopputansseja tahdittaa vaihtuva tanssiorkesteri. Tanssilattialle mahtuu jopa 100 paria samaan aikaan.

  – Tansseihin ovat kaikki tervetulleita, ja ne ovatkin lähialueiden asukkaiden suosiossa. Täälläpäin hyvät tanssipaikat ovat harvassa, Alatulkkila toteaa.

  Suurinta nautintoa lomailijoille suo luonnon rauha ja hiljaisuus. Talvisin 12 kilometrin valaistu hiihtolatu ja kesäaikana merkityt patikointipolut alkavat Karemajojen pihasta.

  – Lappia ei tarvitse Karemajoja kauempaa hakea, Alatulkkila tiivistää.http://www.karemajat.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »