Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Luontokohteet ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Ylitornio, Aavasaksa Experience, luontomatkailu, Heidi Karpale, Aavasuvannon Majat

Revontultentie


Jäätynyt Tornionjokikin tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia retkeilyyn. Kuvat: Aavasaksa Experience

Aavasaksa Experience vannoo lähiretkeilyn nimeen

Ylitorniolla toimiva luontomatkailuyrittäjä Heidi Karpale tietää, miten ympäröivästä luonnosta saa irti parhaat elämykset suorittamisen paineet poistamalla.


  Opastettuihin luonto- ja kalastusretkiin erikoistunut Aavasaksa Experience ei lähde merta edemmäs kalaan. Karpale löytää lähiretkeilystä valtavasti positiivisia puolia.  – Retkeilyn ei pidä olla suorittamista. Luonnosta nauttiakseen ei tarvita kalliita varusteita, vaan farkuilla, lenkkareilla ja mukilla pärjää jo pitkälle, hän naurahtaa.

  Karpale haluaa tehdä retkeilystä mahdollisimman helppoa.

  – Aikataulut eivät sovi retkeilyyn. Luonnossa voi törmätä uskomattoman upeisiin asioihin, ja suunnitelma voi muuttua yllättäen – silloin ei halua olla kiinni tiukoissa aikatauluissa.  Parasta lähiretkeilyssä Karpaleen mielestä on kuitenkin se, ettei aikaa tuhlaannu paikasta toiseen siirtymiseen. Päivässä ehtii kokemaan paljon, kun retki alkaa heti ulko-ovelta.

Uusi koti Aavasuvannon Majoilla

  Vuoden vaihtuessa Aavasaksa Experience liitti toimintaansa Tornionjoen rannassa sijaitsevan Aavasuvannon Majat, josta kehittyy uudistusten myötä luonnonläheinen lomakylä.

  – Toimintamme perustuu siihen, että Lappiin on helppo lähteä koko perheen kesken, lapset ja isovanhemmat huomioiden. Ylitornion palvelut ovat lähellä, ja Ruotsissakin voi käydä kävellen.

  Perhemökkien lisäksi lomakylässä on yhdeksän huoneen majatalo sekä kahvila, josta saa aamiaista ja lounasta. Lomakylässä on lapsille sopiva uimaranta, grillikatos sekä viihtyisä takkahuone, jossa istuskella iltaa saunan jälkeen.

  Kesäisin majoituskapasiteettia lisää 64 karavaanipaikan leirintäalue.

Palvelut takaavat vaivattoman loman

  Opastettujen retkien vastapainoksi lomakylästä voi vuokrata välineet omatoimiseen ulkoiluun. Sukset, lumikengät, maastorullasukset, läskipyörät, kanootit, kajakit ja jopa lastenrattaat löytyvät omasta takaa. Jos jotain puuttuu, yhteistyökumppanit auttavat.  Karpale kehottaa tiedustelemaan palveluista rohkeasti. Myös kuljetus lentokentältä ja julkisen liikenteen pysäkeiltä onnistuu kysymällä. Revontulien ihailusta nauttiva isäntäväki ottaa mielellään majoittujat mukaan revontuliretkilleen.

  – Me haluamme tehdä lomailusta vaivatonta, joten räätälöimme palvelut tarpeen mukaan. Tärkeintä on, että vieraat nauttivat lomastaan täysin siemauksin, ja siihen Aavasuvannon Majat on täydellinen kohde – paikka on niin hieno, että välillä ihan itkettää, Karpale tiivistää.
http://www.aavasaksaexperience.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »