Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Ostokset, käsityöt, lahjatavarat ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Pello, Vihreä Pysäkki, Pentik, Lumi-Mari, Seita Shop, kahvila-ravintola Granni, matkailuinfo, sähköautojen latausasema

Revontultentie


Toisiaan täydentävien liikkeiden lisäksi Vihreällä Pysäkillä palvelee Pellon matkailuinfo. Kuva: Vihreä Pysäkki

Vihreä Pysäkki – Pellon ohittamaton ostos- ja taukopaikka

30 vuotta sitten Anu ja Topi Pentikäinen ihastuivat Tornionjoen rantatörmällä tyhjillään seisseen kiinteistön viehättävään sijaintiin. Pellon Vihreälle Pysäkille perustettiin Pentikin keramiikkapaja sekä kautta aikain toinen Pentikin myymälä. 


  30 vuotta sitten Anu ja Topi Pentikäinen ihastuivat Tornionjoen rantatörmällä tyhjillään seisseen kiinteistön viehättävään sijaintiin. Pellon Vihreälle Pysäkille perustettiin Pentikin keramiikkapaja sekä kautta aikain toinen Pentikin myymälä. 

  Ensi päivistä alkaen suomalainen design on ollut yksi Vihreän Pysäkin tärkeimmistä voimavaroista. Vaikka keramiikkapaja on sittemmin muuttanut muualle, on Vihreällä Pysäkillä yhä Pentikin tehtaanmyymälä ja näyttelytila.

  Lumi-Mari ja Seita Shop ovat tuoneet kotimaisen designin rinnalle monipuolisen valikoiman pohjoismaista laatua sisustustuotteiden, lahjatavaroiden ja pukeutumisen saralla. Ostosretken täydentää Kahvila-ravintola Grannin herkullinen lounas tai kahvihetki Tornionjoen koristamissa luonnonkauniissa maisemissa.

Matkailijoita palveleva taukopaikka

  Toisiaan täydentävien liikkeiden lisäksi Vihreällä Pysäkillä palvelee Pellon matkailuinfo. Sijainti vilkasliikenteisten väylien risteyskohdassa on ihanteellinen niin yksittäisille matkalaisille kuin linja-autoryhmillekin. Liikenneyhteydet jatkuvat paitsi Lapin upeisiin kohteisiin – erämaaluonnon rauhaan ja hiihtokeskuksiin – myös Ruotsiin ja Norjaan.


Kahvila-ravintola Grannin suurelta maisematerassilta on upeat näköalat Tornionjoelle. 
  Vihreän Pysäkin tiloja ja suurta pysäköintialuetta hyödynnetään erilaisissa tapahtumissa helmikuisesta hyvän olon teemapäivästä näyttelyihin ja peräkonttikirpputoreihin. Vuodenvaihteessa Vihreän Pysäkin palvelut lisääntyivät sähköautojen latausasemalla. 

Näköalaravintola vailla vertaa

  Kahvila-ravintola Grannin lounaspöytä katetaan viikon jokaisena päivänä. Omassa pizzauunissa valmistuvat taivaalliselta tuoksuvat pizzat, ja tarjolla on lisäksi maukkaat pihvi-, lohi- ja poroannokset, grilliherkut sekä lasten oma ruokalista nauravine nakkeineen.


Kahvila-ravintola Granniin tulvii valoa ja luonnonkaunista maisemaa.
  Ravintoloitsija Asta Keräselle on tärkeää, että jokaiselle matkailijalle löytyy sopiva vaihtoehto. Niinpä erityisruokavaliot otetaan Grannissa erityisen hyvin huomioon – tarjolla on aina vähintään gluteeniton ja laktoositon vaihtoehto.


Grannin herkullinen lounas.
  Kahvilinjaston suolaiset ja makeat herkut tuovat helpotusta pikkunälkään.   

  – Ruispohjainen lohileipä sekä talon omat lohi- ja poropiiraat ovat kestosuosikkeja vuodesta toiseen. Valmispohjia emme käytä, vaan piirakkapohjat leivotaan paikan päällä, Keränen esittelee.

  Ravintolasalia kiertävät suuret ikkunat avaavat upeat näkymät Tornionjoelle. Kesäisin asiakkaiden käytössä on myös valtava maisematerassi. Grannin kabinetit tarjoavat tilat kokouksiin ja muihin yksityistilaisuuksiin.

Laatutietoisen matkailijan ostosparatiisi

  Sisustus- ja lahjatavaraliike Lumi-Marin yrittäjä Inga-Liisa Rundgren vannoo laadukkaan ja rohkean designin nimeen. Marimekon tuotevalikoimaa täydentävät pohjoiset supertuotteet, joista uusimpana Rundgren mainitsee Sodankylässä valmistetun Pirita-neuleen.

  – Tuotteiden ekologisuus ja korkea kotimaisuusaste ovat tärkeitä tekijöitä, hän toteaa.


Marimekon kangasesittelyä, Lumi-Mari.
  Lumi-Marista löytyvät myös Joutsenen untuvatakit, LauRien ihmehousut, laadukkaat Kero-kengät sekä Aarikan sisustustuotteet ja korut.


Keron lapikkaita, Lumi-Mari.
  Ekologiset arvot ja pohjoismainen laatu näkyvät myös sisustus- ja lifestyleliike Seita Shopissa. Kymmenistä tunnetuista tuotemerkeistä suosituimpia ovat kotimaiset Saana ja Olli -sisustustuotteet, ruotsalaiset Svanefors-sisustustekstiilit, Hayn huonekalut, Lexingtonin kodintuotteet ja vaatteet sekä Happy Lights -pallovalosarjat.


Saana ja Olli -sisustustyynyjä sekä Happy Lights -pallovalosarja, Seita Shop.
  Käsityöharrastuksesta alkunsa saanut perheyritys on toiminut Vihreällä Pysäkillä jo 20 vuoden ajan. Toisen polven kauppias Hanna Saukkoriipi ei voisi olla tyytyväisempi liikkeensä sijaintiin.


Mainiot kanat, Seita Shop.
  – Täällä kelpaa palvella asiakkaita, onhan myymälämme Suomen hienoimmalla paikalla.

Vihreän Pysäkin verkkosivut avautuvat kevään 2016 aikana osoitteeseen www.vihreapysakki.com.Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »