Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Muonio, Lomamaja Pekonen, uimaranta, melonta, kalastus, hiihto, kelkkailu, kota

Revontultentie


Lomakylä on rentouttavan rauhallinen ja luonnonläheinen, ja silti keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Kuvat: Lomamaja Pekonen

Pekoset palvelevat matkailijoita yli 50 vuoden vankalla kokemuksella 

60-luvun alussa retkeilymajana aloittanut Lomamaja Pekonen on yksi Muonion vanhimmista matkailualan toimijoista. Lomakylä sijaitsee aivan Muonion keskustassa, vain 500 metrin etäisyydellä Revontultentiestä, mukavasti matkan varrella.


  Lomakylän keskeisen sijainnin ansiosta kaikki Muonion palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Kauppaan ja lähimpään pizzeriaan on vain 300 metrin matka, ja lisää ravintolapalveluja löytyy 700 metrin säteeltä.

  Kuntakeskuksen läheisyydestä huolimatta paikka on rentouttavan rauhallinen ja luonnonläheinen. Avaralta rinnetontilta kelpaa ihastella keskiyön aurinkoa, ja lomakylän edustalta löytyy myös yksi Muonion harvoista uimarannoista. Sijainti kolmen vesistön, Muonionjärven, Muonionjoen ja Jerisjoen risteyskohdassa mahdollistaa monipuolisen ja aktiivisen Lapin loman vuodenaikaan katsomatta.

Luonnossa liikkujan ihannekohde

  Omatoimista melonta- tai kalastusretkeä varten voi lomakylästä vuokrata kanootin, kajakin tai veneen. Rannasta pääsee sujuvasti pienen saaren kiertävälle, upeiden tunturimaisemien koristamalle melontareitille, joka sopii helppokulkuisuutensa ansiosta myös aloittelijoille.


Kesällä voi majoittua myös karavaanialueella. 
  Vauhdikkaampaa menoa kaipaavat matkailijat voidaan opastaa vaikkapa lähimmälle koskenlaskureitille Harrinivaan, joka sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä Pekosista. Paikallisten yritysten välinen yhteistyö sujuu saumattomasti, ja lomakylän henkilökunta auttaa mielellään sopivan retken suunnittelussa.

  Hiihtoladuille ja kelkkareiteille pääsee talvisin suoraan lomakylän pihamaalta. Lähituntureilla kulkee kilometrikaupalla kauniita vaellusreittejä ja patikointipolkuja. Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ajaa puolisen tuntia, ja neljän eri laskettelukeskuksen rinteet ovat alle tunnin ajomatkan päässä.

Majoitusta monenlaiseen tarpeeseen

  Majoituksen suhteen matkailijalla on varaa mistä valita, sillä tarjolla on eritasoisia yöpymisvaihtoehtoja. Ympärivuotisessa käytössä on saunallisia paritalohuoneistoja sekä suihkuin varusteltuja mökkejä ja huoneita. Kesällä majoituskapasiteetti kasvaa leirintämökkien sekä karavaanialueen ansiosta. Kaikissa huoneissa ja mökeissä on ruoanlaittomahdollisuus astiastoineen.  Pekosten pihapiiristä löytyy lisäksi kodinomaiseen tyyliin sisustettu viihtyisä kota nuotiopaikkoineen. Kota sopii jopa 40 hengen tilaisuuksiin ja illanistujaisiin.
http://www.lomamajapekonen.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »