Nro 1-2016
Luokittelu: Lappi ;  Alue-esittelyt ;  Ruokailu, majoitus ;  Liikunta, hyvinvointi ;  Juhlapaikat, kokouspaikat ;  Aina ; 
Avainsanat: Revontultentie, Muonio, Särkijärvi, Särkijärven Majat, Tarja Veisto, jääbaari, Ravintola apaja

Revontultentie


Tarja Veisto ottaa vieraat vastaan iloisesti hymyillen. Kuva: Särkijärven Majat

Lapin loma
tunteita tulvillaan

Muonion Särkijärvellä hoidellaan päivän askareita. Rannoilla kaikuu iloinen kopina, kun puut pilkkoutuvat haloiksi. Lomalaisetkin ovat onnellisimmillaan kantaessaan puita kohti rantasaunaa, sillä se tarkoittaa vain yhtä asiaa – pian pääsee nauttimaan lempeistä löylyistä ja pulahtamaan Särkijärven virkistävään veteen.


  Särkijärven Majoilla eletään pitkien perinteiden mukaan yhdessäolosta, luonnon rauhasta ja Euroopan puhtaimmasta ilmasta nauttien. Talon emäntä Tarja Veisto on monelle majoittujalle tuttuakin tutumpi, sillä he ovat vierailleet Särkijärvellä siitä asti, kun Veisto oli vielä vaippaiässä. Paitsi yritystoiminnan, myös lomanvieton perinteet periytyvät polvelta toiselle – vuosikymmeniä Särkijärvellä majoittuneet saapuvat nyt omien lastenlapsien kanssa.

Lomalla voi puuhastella tai ihan vaan olla

  Veisto nauttii, kun lomalaiset haluavat mukaan puita pinoamaan, katiskoja laskemaan ja marjoja poimimaan. Vuodenvaihteeksi isäntäväki ja vieraat rakentavat yhdessä pihaan jääbaarin, jossa nautitaan lasilliset kuplivaa uuden vuoden kunniaksi.

  – Varsinkin ulkomaalaiset vieraat ovat ihmeissään, kun järvestä nostetaan isoja jäälevyjä baarin seinämiksi, joita he saavat koristella omanlaisekseen, Veisto kuvailee.


Maistiaisia jääbaarista. 
  Jääbaari pysyy pystyssä pitkälle kevääseen. Jo pelkkä baarin rakentaminen on majoittujalle elämys, puhumattakaan muista lähiympäristön tarjoamista hetkistä.

  – Jo istahdus kannonnokalle keskellä metsää on uskomattoman voimauttava kokemus. Tai kapuaminen Särkitunturin huipulle yötöntä yötä ihailemaan, kun ainoa korviin kantautuva ääni on oman sydämen lyönnit. Sitä tunnetta ei sanoin voi kuvailla.

Luonnon terveysvaikutukset osana lomaa 

  Perinteet maistuvat vahvoina myös Ravintola Apajassa. Ruoka valmistetaan alusta alkaen itse, ja raaka-aineet hankitaan niin läheltä kuin mahdollista – lukuun ottamatta etelästä saapuvien vieraiden tuliaisia, kuten suppilovahveroja, kantarelleja ja omenia, joita viime syksynä saatiin lähes 90 kilon edestä.

  Sesongin ulkopuolella tilausravintolana toimiva Apaja on kaunis juhlapaikka, jonka alakertaan on hiljattain valmistunut upouusi kokoustila. 


Särkijärven Majoilla nautitaan luonnon rauhasta ja Euroopan puhtaimmasta ilmasta.
  Särkijärven Majoilla puhaltavat myös täysin uudet tuulet. Luonnon tervehdyttävät vaikutukset tuodaan tulevaisuudessa entistä lähemmäs lomailijoita.

  – Tästä paljastamme lisää syksyn saapuessa, Veisto vihjaa salaperäisenä.
http://www.sarkijarvenmajat.fi

Tekstin kirjoittiSaana Jaakkola


Näistä olemme kirjoittaneet:
Alue-esittelytErikoishaastattelutTapahtumatNähtävyydetLuontokohteetRuokailu, majoitusTeatterit, orkesteritLiikunta, hyvinvointiMuseot, kirkotOstokset, käsityöt, lahjatavaratJuhlapaikat, kokouspaikat
Hae
Hae

Juttuarkiston etusivulle »